Cel mai grav accident rutier al anului în România: 10 morți și 7 răniți, pe o șosea din Ialomița

Foto: ISU Ialomița / Facebook

Zece oameni au murit și șapte au fost răniți după ce un microbuz plin cu oameni a fost lovit de un TIR, în zona localității Sfântul Gheorghe din județul Ialomița.

Incidentul s-a produs în jurul orelor cinci ale dimineții. Șoferul camionului și-a pierdut viața. Se pare că vina pentru producerea tragediei îi aparține, acesta intrând pe contrasens și lovind microbuzul plin cu oameni care mergeau la muncă.

”Cercetările sunt îngreunate deoarece ambii şoferi au decedat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, subinspectorul Ludmila-Marina Dascălu.

Microbuzul a fost distrus complet în urma impactului. Nouă victime au murit pe loc, iar cei șapte răniți sunt în stare gravă.

Cel mai grav accident al anului în România

Trei persoane rănite au fost duse la Spitalul Slobozia și patru către Spitalele Bagdasar și Floareasca din București. Raed Arafat a declarat că ”este greu să ai un rănit ușor în această situație, toți au răni serioase”.

Circulația în zonă a fost oprită timp de peste două ore. La fața locului au intervenit peste 40 de pompieri și 19 echipaje de salvare.

Este cel mai grav accident rutier petrecut în România în 2019.