Cel mai fierbinte Paris din istorie: Recordul de temperatură a căzut!

Foto: Pixabay

Temperatura în capitala Franței a atins astăzi 40,6 grade Celsius, doborând recordul istoric pentru Paris, precedentul nivel de referință fiind înregistrat în urmă cu 70 de ani. Chiar și așa, recordul ar putea să fie doborât din nou, prognoza meteo anunțând intensificarea caniculei.

La Paris s-a înregistrat azi cea mai ridicată temperatură de când au început măsurătorile, în timp ce în Germania, în Olanda și în Belgia au căzut, de asemenea, recorduri istorice în ceea ce privește căldura.

Valul de caniculă, al doilea din acest an pentru vestul și centrul Europei, este, însă, abia la început.

La stația meteo Paris-Montsouris s-au înregistrat 40,6 grade Celsius, la ora 13:30. Precedentul record data din iulie 1947, când fusese atins pragul de 40,4 grade Celsius.

Alte recorduri de temperatură locale au fost consemnate azi la Lille, Rouen, Strasbourg și Dijon, cât și la Bordeaux.

Potrivit meteorologilor, temperaturile se vor menține la un nivel extrem de ridicat și în următoarele zile, Belgia, Olanda, Germania și Marea Britanie urmând să înregistreze noi recorduri. În Anglia, de exemplu, cea mai ridicată temperatură din istorie, 38,5 grade Celsius, este foarte aproape să fie depășită.

Toate țările afectate de caniculă le-au cerut cetățenilor să evite călătoriile și să se hidrateze. În urmă cu 16 ani, un val de temperaturi ridicate a dus la moartea prematură a 15.000 de francezi.

Astăzi, în Franța temperaturile au fost mai mari, în medie, cu două grade decât în vara lui 2003.

Cea mai mare temperatură din România