Cel mai curat spital din Europa este în România

Spital (Wikimedia Commons)
Spital (Wikimedia Commons)

Cu toate că sistemul medical din România este mult sub standardele vest-europene, un spital din țara noastră este printre cele mai curate din Europa.

Este vorba de un spital privat din Brașov, care a fost desemnat, în urmă cu câțiva ani, drept cel mai curat spital din Europa.

Potrivit Digi 24, în saloane, pacienţii infectaţi cu bacterii periculoase sunt izolaţi, iar medicii şi asistentele respectă regulile de carantină cu stricteţe. În fiecare salon există halate, măşti, mănuşi şi papuci de unică folosinţă, dar şi dezinfectant.

„Vizează depistarea portajului de germeni multirezistenţi, pentru că există o astfel de problemă şi am rămas surprinşi văzând statistic rata de portaj a acestor germeni la pacienţii care ni se adresează şi care este undeva la 25%-28% ceea ce este foarte mult”, a precizat Andreea Moldovan, medic primar boli infecţioase, pentru sursa citată.

Administratorii spitalului folosesc produse dezinfectante de calitate, în cantităţi mari, pentru ca angajaţii să nu fie tentaţi să facă economie. În anul 2013, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat spitalul braşovean ca fiind „cel mai curat din Europa”, dintr-o listă cu 60 de spitale europene.

Rata infecţiilor intraspitaliceşti la nivelului spitalului braşovean este de doar 0,03%.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Revoluție în sănătate. Spitalele, obligate să publice sponsorizările primite de medici și achizițiile