Cel mai controversat penalty al anului: A fost sau n-a fost?

Cea mai controversată fază a sferturilor de finală din Liga Campionilor i-a avut în rolurile principale pe Vazquez (Real) și Benatia (Juventus)

Cu toate că părea doar o formalitate pentru iberici, care câștigaseră cu 3-0 în deplasare, partida dintre Real Madrid și italienii de la Juventus Torino, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, ar fi intrat în prelungiri dacă gazdele n-ar fi primit un penalty dubios.

Real și Juventus, care au jucat cu trofeul pe masă în urmă cu un an în Liga Campionilor, au produs, miercuri seară, pe stadionul Stantiago Bernabeu un spectacol demn de o finală.

Torinezii, care pierduseră cu 3-0 în urmă cu o săptămână, pe teren propriu, după o evoluție demiurgică a portughezului Cristiano Ronaldo – cu siguranță vă amintiți golul marcat din foarfecă -, au început perfect partida, iar croatul Mario Mandzukici a deschis scorul în minutul 2. La pauză a fost 2-0 pentru oaspeți, după un alt gol al croatului.

Revenirea de senzație a italienilor (n.r. – AS Roma a reușit marți seară să recupereze un handicap de trei goluri pe teren propriu, cu FC Barcelona, și să se califice în semifinale) a fost completată de golul înscris de francezul Blaise Matuidi, după puțin mai mult de o oră de joc.

Italienii au decis să își conserve forțele în ultima jumătate de oră a duelului și au făcut pasul înapoi. Real Madrid, campioana ultimelor două ediții în Liga Campionilor, și-a creat câteva bune ocazii de gol, însă defensiva oaspeților a rezistat. Până în minutul 90+3, ultimul din timpul de joc.

Cristiano Ronaldo a centrat în mijlocul careului, unde era Lucas Vazquez. Acesta a fost luat în primire de marocanul Mehdi Benatia, a cărui intervenție a evitat golul din acțiune. În urma contactului, unul foarte domol, arbitrul englez Michael Oliver a dictat penalty pentru gazde.

Italienii au înnebunit și l-au înconjurat pe ”fluieraș”, care l-a eliminat pe portarul Gianluigi Buffon pentru injurii. ”Oliver are un tomberon în loc de suflet”, a declarat portarul în vârstă de 40 de ani, după meci.

Penalty-ul a fost transformat de portughezul Ronaldo, după cinci minute de parlamentări încinse în careul italienilor, iar Real Madrid rămâne în cursa pentru un nou trofeu în cea mai importantă competiție fotbalistică a Europei. Ar fi al 13-lea din istoria clubului.

În semifinale mai sunt prezente Liverpool, AS Roma și Bayern Munchen, care a eliminat-o pe FC Sevilla, după 2-1 în Spania, și 0-0 în Germania.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.