Cel mai căutat mafiot din Italia a fost arestat. Matteo Messina Denaro s-a ascuns 30 de ani

Matteo Denaro FOTO: Polizia di Stato
Matteo Denaro FOTO: Polizia di Stato

Oamenii legii italieni au reușit să-l prindă pe capul mafiei siciliene Cosa Nostra, Matteo Messina Denaro. Acesta a fost arestat într-o clinică medicală privată din Palermo, potrivit La Stampa.

Acesta, cunoscut și sub poreclele „U siccu” și „Diabolik” este considerat unul dintre cei mai periculoși infractori din lume. Este dat în urmărire din 1993, după ce a ordonat mai multe crime la Roma, Milano și Florența. A fost judecat în lipsă și condamnat la închisoare pe viață și pentru rolul pe care l-a avut în asasinarea procurorilor antimafia Giovanni Falcone și Paolo Borsellino, în 1992.

„După 30 de ani de fugă, Matteo Messina Denaro a fost arestat. Mulțumesc cu mare emoție femeilor și bărbaților statului care nu au abandonat niciodată urmărirea, confirmând regula că mai devreme sau mai târziu marii criminali aflați pe fugă sunt arestați”, a transmis vicepremierul Matteo Salvini.

Oamenii legii spuneau anul trecut că Messina Denaro continua să controleze mafia din apropierea orașului Trapani, din vestul Siciliei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.