Cel mai bun scaun de birou. 5 secrete ca să-l găsești pe cel ideal

cel mai bun scaun de birou
Foto: StockSnap / pixabay.com

Cel mai bun scaun de birou este cel care ți se potrivește ție cel mai bine. Așa cum nu există o pereche de pantofi bună pentru toată lumea, nu există nici un scaun de birou care să mulțumească pe oricine.

Există, însă, câte un scaun de birou ideal pentru fiecare dintre noi. Important este să îl găsim.

Iată câteva recomandări care o să te ajute să găsești mai ușor cel mai bun scaun de birou pentru tine:

1. Alege un scaun care se potrivește cu restul camerei.

Pentru ca un birou să fie complet, ai nevoie de un scaun de calitate, confortabil, care oferă suport lombar și, bineînțeles, are un design care se integrează în stilul mobilierului din încăpere.

Analizează diferite modele și culori, încercând să nu încarci prea tare paleta cromatică a biroului. Limitează-te la două-trei culori pe care să le repeți în diferite piese de mobilier. Evită culorile prea stridente.

Cel mai bun scaun de birou depinde de angajat

2. Alege scaune de birou în funcție de angajat

Dacă ești în căutare de scaune de birou pentru o companie, atunci trebuie să iei în calcul obiceiurile de lucru ale angajaților.

Pentru angajații care petrec mult timp la birou poți alege scaune ergonomice, moderne, ajustabile cu spătar reglabil, care oferă suport lombar și implicit un confort sporit de-a lungul zilei.

În general, angajații care petrec mult timp pe scaun au nevoie de scaune cu spătar înalt pe care să își poată odihni capul și coloana. Acest spătar înalt are și rolul de a-i ajuta să-și țină dreaptă coloana în timp ce stau la calculator.

Cel mai bun scaun de birou pentru sala de conferințe

3. Cum alegi cel mai bun scaun de birou pentru sala de conferințe

Pentru sala de conferințe poți alege scaune pentru vizitatori mai ieftine, însă ai grijă ca acestea să fie totuși de bună calitate. Și, la fel de important, să fie confortabile. O sală în care toți cei prezenți stau prost, abia așteptând să se ridice de pe scaun, va asigura eșecul oricărei conferințe sau prelegeri.

Pentru a nu da greș poți alege scaune cu aspect clasic și elegant și funcționale. De regulă, aceste scaune au dimensiunile 105 x 60 x 46 cm, respectând principalele reguli de ergonomie.

Opțional, scaunelor din sălile de conferință li se pot atasa diverse accesorii (brațe, sistem de conectare sau suport pentru scris). Alege scaune cu spătare prevăzute cu protecție de plastic, cu o formă gândită să sprijine confortabil tot spatele și în felul acesta, împreună cu șezutul, să asigure o poziție stabilă întregului corp.

Cel mai bun scaun de birou pentru un director

4. Cel mai bun scaun de birou pentru biroul directorului

Scaunul directorial este o investiție de ale cărei beneficii te vei bucura timp îndelungat. Alege un scaun modern și elegant care să se remarce prin calitatea designului și a materialelor folosite. Poate avea proporții generoase sau poate fi realizat din piele ecologică.

Indiferent ce tip de piele are scaunul – artificială, naturală sau ecologică – important este ca ea să fie de calitate superioară, să fie rezistentă la uzură și foarte ușor de întreținut.

Bineînțeles, este important să fie confortabil și să asigure o pozitie corectă a corpului în timpul lucrului. Spătarul înalt oferă un bun suport pentru spate și gât.

Poți alege un scaun cu un sistem hidraulic care permite atât balansarea față – spate, cât și reglarea în înălțime a scaunului. Mecanismul va permite posesorului o totală libertate de mișcare și rotație pe orice tip de suprafață.

Caută un scaun ale cărui brațe au la suprafața de contact inserții de piele moale și plăcută la atingere. Brațele scaunului preiau și asigură distribuția greutății pe toată suprafața scaunului, susținând brațele și permițându-le să se odihnească în momentele de relaxare.

5. Cel mai bun scaun de birou dacă lucrezi de acasă

Dacă biroul tău este acasă, ai libertate totală să îți alegi un scaun de birou așa cum ai visat. Chiar și unul directorial, pentru a-ți face munca mai plăcută.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.