Cel mai bun liceu din România, unde ultimii admiși au intrat cu note uriașe

Colegiul Național "Sfântul Sava" din București. Foto: cnsfsava.ro

Colegiul Național "Sfântul Sava" din București. Foto: cnsfsava.ro

Colegiul Național „Sfântul Sava” din București este liceul din România unde candidații au intrat cu cele mai mari medii în acest an.

La profilul real, specializarea Matematică-Informatică bilingv (engleză), ultima medie de admitere a fost 9,90. Numărul total de locuri de la această specializare este de 28.

În acest an, ultima medie cu care s-a intrat la această specializare extrem de căutată de tinerii români a fost chiar mai mare decât în 2015: anul trecut, ultima medie de admitere de la specializarea Matematică-Informatică bilingv (engleză) de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București a fost 9,87.

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a realizat repartizarea computerizată la licee a elevilor care au susținut în această vară Evaluarea Națională.

Ierarhizarea elevilor arată că specializarea Matematică-Informatică (în special bilingv) rămâne cea mai căutată din țară în acest moment. Elevii cu mediile cele mai bune la Evaluarea Națională s-au orientat spre această specializare, în defavoarea altor specializări precum Științe ale Naturii, Filologie sau Științe Sociale.

eMAG Stock Busters. Reduceri uriașe la mii de produse

Următorul liceu unde s-a intrat cu cele mai mari note este Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța: ultima medie de admitere la profilul real, specializarea Matematică-Informatică bilingv (engleză) este 9,89. Numărul total de locuri la această specializare: 14.

Pe locul 3 se află Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova. Ultima medie de admitere la profilul real, specializarea Matematică-Informatică bilingv (engleză) este 9,85. Numărul total de locuri la această specializare: 28.

Pe locul 4 se află tot Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, cu profilul real, specializarea Științe ale Naturii. Aici, ultima medie de admitere a fost 9,82. Numărul total de locuri la această specializare: 28.

Aceste 4 specializări sunt singurele din țară unde ultima medie de admitere a fost de peste 9,80.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Topul rușinii la admitere. Liceele în care s-a intrat cu medii de 2 și 3
Admitere liceu 2016. La ce licee au intrat elevii care au dat Evaluarea Națională 2016
Admitere la liceu. Topul liceelor în care s-a intrat cu cele mai mari medii

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version