Cel mai bătrân bărbat din lume este un român

dumitru comănescu cel mai bătrân bărbat din lume
Dumitru Comănescu. Foto: Centrul de Seniori al Municipiului București

În vârstă de 111 ani și 7 luni, bucureșteanul Dumitru Comănescu a devenit, pe 28 mai, cel mai bătrân bărbat din lume, anunță Centrul pentru Seniori al Municipiului București.

Dumitru Comănescu este la ora actuală, conform The Gerontology Research Group (GRG), cel mai vârstnic bărbat al planetei.

”Dragii mei, am primit cu emoție vestea cea mare, dar, în primul rând aș vrea să transmit condoleanțe familiei fostului lider mondial, Robert Weighton. Mă simt onorat și binecuvântat să fiu acum, oficial, cel mai vârstnic bărbat din lume și să reprezint România la cel mai inalt nivel! Este incredibil! Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, care m-au ajutat și susținut de-a lungul anilor, familiei, prietenilor și apropiaților. Dar mai ales, pentru tot, eu îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că El a ales să fiu astăzi aici, pe primul loc în clasamentul celor mai în vârstă bărbați din lume. Vă multumesc pentru urări și gândurile frumoase, vă doresc multă sănătate și sper ca dumneavoastră să mă depășiți!”, a declarat bărbatul pentru Centrul de Seniori.

Cum a ajuns Dumitru Comănescu cel mai bătrân bărbat din lume

La începutul anului, Guinness World Records stabilea că primii trei cei mai vârstnici bărbați în viață ai planetei erau japonezul Chitetsu Watanabe (născut pe 5 martie 1907), britanicul Robert Weighton (născut pe 29 martie 1908) și românul Dumitru Comănescu (născut pe 8 noiembrie 1908). Din păcate, în numai câteva luni, atât japonezul Chitetsu Watanabe, cât și centenarul din Marea Britanie, s-au stins din viață – acesta din urmă chiar ieri, 28 mai 2020, fiind bolnav de cancer.

Dumitru Comănescu s-a născut pe 8 noiembrie 1908 la Proviţa de Jos, comuna Drăgăneasa, judeţul Prahova. A fost inginer agronom şi fitopatolog (specialist în bolile plantelor), fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti.

Iniţial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l ca profesor pe matematicianul Gheorghe Ţiţeica, pentru ca apoi să își găsească vocaţia în domeniul cercetării plantelor.

A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat timp de 70 ani: în anul 2003 a făcut ultima sa expertiză fitopatologică.

Dumitru Comănescu, cel mai bătrân bărbat din lume, spune că secretul longevităţii sale a fost şi este dragostea pe care i-o oferă familia, fiii, cei trei nepoţi şi doi strănepoţi.

V-ar putea interesa și:

Reacția de milioane a unei bunici în momentul în care vede ce cadou a primit de Crăciun

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.