Cei mai importanți factori care trebuie luați în considerare atunci când cumpărați o saltea nouă

Cumpărarea unei saltele noi poate fi foarte dificilă. Majoritatea oamenilor preferă chiar să aleagă o saltea bazat pe o recomandare a unui prieten, cum ar fi multe modele de saltele Previ, care sunt din ce în ce mai populare. Cu toate acestea, înțelegând că confortul cuiva nu este neapărat la fel ca al dvs., s-ar putea să preferați ca salteaua să fie o alegere personală. Există atât de multe mărci pe piață, care sunt renumite pentru anumite caracteristici. De exemplu, mulți oameni aleg saltele Previ pentru caracteristicile lor ortopedice.

Cu atât de multe opțiuni pe piață, devine din ce mai dificil să decideți ce saltea este perfectă pentru dvs. Dacă vă aflați în acea etapă a vieții în care trebuie să vă înlocuiți salteaua veche, iată câțiva dintre cei mai importanți factori pe care trebuie să îi luați în considerare înainte de a alege una.

Nevoile și preferințele

Toată lumea își dorește o saltea pentru un somn liniștit, dar oamenii au încă nevoi și preferințe diferite. În primul rând, cât de fermă sau moale preferați să fie salteaua dvs.? Sunteți interesat de o saltea super mare sau una de dimensiuni considerabile? Deși aceste întrebări ar trebui să vă influențeze decizia, trebuie să luați în considerare și nevoile dvs. particulare.

Unii oameni sunt mai grei decât alții și preferă saltele Previ din spumă poliuretanică cu memorie. Dacă vă interesează cea mai bună saltea pentru cei care dorm pe laterală cu dureri de umăr, v-ar putea interesa să aflați că există saltele Previ superortopedice, printre beneficiile acesteia numărându-se îmbunătățirea fluxului de trafic, dar și posibilitatea coloanei vertebrale și a articulațiilor să se odihnească într-un mod natural, fără stres și tensiune musculară. De asemenea, nu vă așteptați să vă bucurați de același confort pe o saltea ca o femeie însărcinată. În timp, s-ar putea să vă dați seama că oamenii au nevoi destul de diferite. Persoanele care suferă de dureri de spate, artrită, alergii, printre alte probleme, necesită un tip special de saltea.

În plus, amintiți-vă că există o dimensiune potrivită pentru nevoile dvs. Dacă vă simțiți restricționat de un pat îngust, atunci aveți nevoie de un pat dublu, mai spațios.

Bugetul

Saltelele variază considerabil, mai ales atunci când vine vorba de preț. În funcție de marca saltelei și de materialele folosite pentru realizarea acesteia, prețurile se vor schimba. Înainte de a ieși la cumpărături, asigurați-vă că aveți un buget stabilit pe care sunteți dispus să-l cheltuiți pe o saltea. În cadrul acestui buget, puteți găsi o saltea foarte confortabilă, care se potrivește tuturor nevoilor și preferințelor dvs.

Fermitatea

Saltelele diferă prin fermitate, pe o scară de 1-10. Aceasta înseamnă că unele sunt foarte moi, în timp ce altele sunt foarte ferme. Oricare dintre extreme ar putea fi un dezavantaj pentru dvs., în sensul că una foarte fermă vă va dăuna articulațiilor, în timp ce una foarte moale vă va dezalinia coloana vertebrală.

În schimb, ar trebui să găsiți un echilibru între cele două. În cele din urmă, aveți nevoie de suficientă fermitate pentru a vă susține corect coloana vertebrală și alte părți ale corpului. Amintiți-vă că etichetele de fermitate de pe saltele nu sunt întotdeauna exacte. Prin urmare, indiferent de ceea ce spune eticheta, încercați salteaua pentru a verifica dacă este destul de fermă pentru dvs.

Materialul

Calitatea materialelor folosite la realizarea saltelelor diferă de la o marcă la alta. Cereți detalii despre materialele utilizate într-o saltea, dacă este vorba de spumă naturală de latex, spumă cu memorie, un pat de apă etc. Cel mai bun mod de a ști ce material preferați față de altele este să testați salteaua, înainte de a o cumpăra.

Longevitatea

O saltea poate rezista mai mulți ani, înainte de a exista o nevoie reală de a o înlocui, dar numai dacă ați ales calitatea potrivită. Acestea fiind spuse, nu vă puteți permite să cheltuiți o sumă imensă de bani pe o saltea pe care s-ar putea să trebuiască să o înlocuiți după câteva luni. Verificați garanția saltelei, care vă poate oferi un indiciu despre cât timp poate rezista salteaua fără uzură dramatică. Luați în considerare și rezistența saltelei la pete, care sunt printre principalele motive pentru care salteaua dvs. nu va rezista prea mult.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.