Cei doi suspecți în cazul Skripal au apărut la TV

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Canalul de propagandă al Kremlinului în lume, Russia Today, a difuzat câteva secvențe dintr-un interviu mai mare cu cei doi ruși despre care Marea Britanie susține că sunt agenți secreți și s-au aflat în spatele atacului cu neurotoxină asupra fostului Serghei Skripal și a fiicei sale, Iulia.

Cei doi bărbați recunosc faptul că ei sunt cei care au apărut pe înregistrările camerelor de supraveghere. „Prietenii ne-au sugerat de mai multe ori să vizităm acest minunat oraș”, spune cetățeanul rus identificat ca fiind Alexander Petrov, refereindu-se la Salisbury, orașul în care locuia Skripal.

Celălalt suspect, Ruslan Boshirov, a spus că voia să viziteze catedrala Salisbury. „E o catedrală faimoasă în Salisbury, cunoscută nu doar în Europa, ci în întreaga lume. Este renumită pentru turnul ei înalt de 123 de metri și pentru ceasul ei”, a declarat acesta.

Neil Basu, reprezentant al National Counter Terrorism Policing, a spus că cei doi suspecţi cu vârste de 40 de ani călătoreau sub nume false, cu paşapoarte ruseşti.

Prim-ministrul britanic, Theresa May, a anunţat, în Parlament, că Alexander Petrov şi Ruslan Borishov lucrează pentru serviciile secrete ruse. „Marea Britanie nu blamează poporul rus, dar nu poate fi acceptată o activitate barbară precum cea din Salisbury”, a afirmat May.

Pe numele celor doi au fost emise, săptămâna trecută, mandate de arestare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.