Cei doi suspecți în cazul Skripal au apărut la TV

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Canalul de propagandă al Kremlinului în lume, Russia Today, a difuzat câteva secvențe dintr-un interviu mai mare cu cei doi ruși despre care Marea Britanie susține că sunt agenți secreți și s-au aflat în spatele atacului cu neurotoxină asupra fostului Serghei Skripal și a fiicei sale, Iulia.

Cei doi bărbați recunosc faptul că ei sunt cei care au apărut pe înregistrările camerelor de supraveghere. „Prietenii ne-au sugerat de mai multe ori să vizităm acest minunat oraș”, spune cetățeanul rus identificat ca fiind Alexander Petrov, refereindu-se la Salisbury, orașul în care locuia Skripal.

Celălalt suspect, Ruslan Boshirov, a spus că voia să viziteze catedrala Salisbury. „E o catedrală faimoasă în Salisbury, cunoscută nu doar în Europa, ci în întreaga lume. Este renumită pentru turnul ei înalt de 123 de metri și pentru ceasul ei”, a declarat acesta.

Neil Basu, reprezentant al National Counter Terrorism Policing, a spus că cei doi suspecţi cu vârste de 40 de ani călătoreau sub nume false, cu paşapoarte ruseşti.

Prim-ministrul britanic, Theresa May, a anunţat, în Parlament, că Alexander Petrov şi Ruslan Borishov lucrează pentru serviciile secrete ruse. „Marea Britanie nu blamează poporul rus, dar nu poate fi acceptată o activitate barbară precum cea din Salisbury”, a afirmat May.

Pe numele celor doi au fost emise, săptămâna trecută, mandate de arestare.

https://www.youtube.com/watch?v=719fskwKCwo

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.