Cei care conduc motociclete și mașini zgomotoase ar putea rămâne fără permis

FOTO: Yves Mangin/Pixabay.com
FOTO: Yves Mangin/Pixabay.com

Motocicliștii și șoferii de mașini zgomotoase trebuie să fie atenți. Un proiect de lege este pe masa parlamentarilor și, dacă intră în vigoare, aceștia vor rămâne fără permis pentru trei luni.

Pentru a nu intra sub incidența acestei legi, zgomotul pe care îl fac în trafic motocicletele și mașinile lor nu trebuie să fie mai mare de 80 de decibeli.

Potrivit Știrile Pro TV, această propunere vine după ce mai mulți oameni s-au plâns că nu pot să doarmă noaptea din cauza zgomotelor făcute de ambalarea motoarelor.

Specialiștii spun că sunt cazuri în care zgomotul produs de o motocicletă care merge cu 80 de kilometri la oră prin oraș poate fi la fel ca cel scos de un avion care decolează de pe pistă.

Marius Popescu, reprezentantul unei asociații de motocicliști, spune că sunt mașini și motociclete modificate pentru a face mai mult zgomot. „Însă nu toată lumea, și aici vorbesc din punctul de vedere al motocicliștilor pe care îi cunosc, ci și pentru a fi auziți de participanții la trafic”, a declarat Marius Popescu, pentru Știrile ProTV.

Potrivit deputatului PMP Valeriu Steriu, dacă intră în vigoare legea, polițiștii vor avea la ei și dispozitive cu ajutorul cărora vor proba dacă zgomotul nu depășește limita legală de zgomot.

„Sonometrul e un radar de zgomot, în momentul în care depăşeşte o limită decentă să poată să fie identificat cel care a depăşit limita şi sancţionat”, a declarat deputatul PMP Valeriu Steriu.

Acest proiect legislativ va ajunge în dezbatere parlamentară în această toamnă.

FOTO: Yves Mangin/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.