Cei care au obținut viză de flotant după 4 septembrie nu pot vota la alegerile locale

alegeri votare stampila
Foto: European Parliament

Biroul Electoral Central a anunțat astăzi că doar persoanele care au obținut viză de flotant înainte de 4 septembrie pot vota în noua localitate de reședință, restul fiind obligați să voteze în localitatea de domiciliu.

Alegerile locale au loc în 27 septembrie, iar potrivit Hotnews, decizia controversată de azi a fost luată de BEC cu votul tuturor judecătorilor membri și ai reprezentanților PSD și ALDE. Împotrivă au votat reprezentanții Autorității Electorale Permanente, UDMR, USR și PNL.

Criticii deciziei nu au întârziat să apară, astfel că hotărârea ar putea fi atacată, mai ales că stabilește o interdicție pentru trecut.

”Înseamnă că cei care nu şi-au făcut viză de flotant până în 4 septembrie vor putea vota la alegerile locale doar în localitatea unde au domiciliul. Hotărârea trebuie luată ca atare, iar eu nu pot comenta mai mult, mai ales că în acea ședință de ieri în care a fost luată au fost deliberări. Potrivit cutumei, luăm ca atare aceste decizii”, a declarat, pentru sursa citată, șeful AEP, Constantin Mitulețu Buică.

Până în prezent, legea permitea cetățenilor cu viză de flotant să voteze în noua localitate de reședință chiar și dacă își scoteau viza de flotant în ziua alegerilor.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.