Cei 6 care se bat pe funcția lui Dragnea în PSD

Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro
Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro

Conducerea PSD se întâlnește vineri pentru a valida candidaturile pentru șefia partidului. Voturile vor fi date la congresul care va avea loc sâmbătă. PSD-iștii urmează să-și aleagă președintele, președintele executiv și secretarul general.

La funcția de președinte al PSD și-au depus candidaturile premierul Viorica Dăncilă, care acum este președinte interimar, Șerban Nicolae (senator și liderul grupului PSD în Senat), ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, deputatul Liviu Pleșoianu, Ilie Rotaru și Cătălin Stochiță.

Pentru poziția de președinte executiv se vor întrece ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici, primarul Sectorului 5, Daniel Florea și deputatul Sorin Bota.

Pentru funcția de secretar general s-au înscris Marius Dunca, Gabriel Petrea, Felix Stroe, Codrin Ștefănescu, Mihai Fifor și Rodica Nassar.

Există zvonuri că funcția de secretar general ar putea fi scoasă de la vot. Viorica Dăncilă și apropiații săi ar dori schimbarea statului partidului astfel încât președintele ales la congresul de mâine să-și poată alege singur secretarul general. Astfel, președintele interimar ar dori, în eventualitatea în care ar câștiga șefia PSD, să nu fie pusă în situația de a lucra din nou cu fostul secretar general, Codrin Ștefănescu.

Codrin Ștefănescu a trimis o scrisoare deschisă colegilor de partid, în care le transmite că este foarte îngrijorat de faptul că social-democraților li se impun „direcții străine”.

„Sunt foarte îngrijorat de ceea ce se întâmplă, astăzi, în PSD. Ni se impun direcții străine de ceea ce am făcut și am spus până acum. Ni se cere să uităm trecutul și să ne resetăm. Ni se cere să uităm de colegii noștri aflați și azi la anaghie. Ceea ce eu nu pot să accept! Nu vreau să uit de abuzurile inimaginabile la care au fost supuși colegii noștri din toată țara. Nu vreau să șterg din memorie anii în care am fost vânați și hăituiți de sus și până jos. Parlamentari, primari, președinți de consilii județene, consilieri județeni și locali, miniștrii, secretari de stat au fost vânați și umiliți pentru că au avut curaj să se bată pentru români sau pur și simplu pentru că au fost membri PSD”, a afirmat Codrin Ștefănescu în scrisoarea deschisă.

Acesta mai spune și că PSD va face dreptate până la capăt și nu va mai tolera niciun fel de abuz în România.

„Nu vreau să uit că mulți jurnaliști de curaj au fost alături de noi în aceste bătălii și că mulți dintre ei au plătit scump pentru acest lucru. Nu vreau să uit că am promis cu toții, tuturor membrilor, simpatizanților și milioanelor de români care ne-au votat că vom face dreptate până la capăt! Și că nu vom mai tolera niciun fel de abuz în România. Nu vreau ca PSD să capituleze necondiționat, așa cum își doresc unii, nu vreau ca PSD să fraternizeze cu adversarii nemiloși, de ieri și de azi. Nu vreau să mă dezic de colegii și prietenii mei aflați în suferință astăzi, doar pentru că au fost buni patrioți și și-au iubit țara. Vreau un PSD unit, care să-și țină promisiunile făcute în fața electoratului, vreau un PSD condus de oameni curajoși și loiali unor principii și care refuză să facă pact cu Diavolul”, a completat Ștefănescu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.