Doi prieteni din copilărie au dat lovitura cu o afacere originală. Au vânzări de 125.000 de euro

ceasuri de lemn noah watches
Iosif Harasemiuc şi Ruben Perju. Foto: noah-watch.com

Iosif Harasemiuc şi Ruben Perju, doi tineri în vârstă de 27 de ani din Cluj-Napoca, au lansat în 2015 o afacere ce constă în producerea și vânzarea de ceasuri de mână din lemn. Afacerea lor a cunoscut un mare succes, iar anul trecut au avut vânzări de 125.000 de euro, relatează “Ziarul financiar”.

Afacerea se numește Noah Watches și a fost lansată în luna mai 2015. Iosif Harasemiuc și Ruben Perju sunt prieteni din copilărie și sunt născuți amândoi în Suceava.

„Până la începutul acestui an, activitatea brandului Noah s-a desfăşurat prin două entităţi juridice. Cifra de afaceri totală pentru 2016 este de 125.000 de euro, cu o marjă de profit de 50%. Numărul de angajaţi a crescut la şase. Pentru 2017, ne propunem triplarea cifrei de afaceri“, a povestit pentru sursa citată Titus Cherecheş, manager operaţional la Noah Watches.

Ideea businessului a avut-o Ruben Perju, care era pasionat de design de produs și a absolvit Facultatea de Arhitectură și Urbanism la Cluj-Napoca. Apoi i-a explicat ideea prietenului sau, Iosif, specializat in inginerie, care a acceptat să se implice în afacere și a adunat toate informațiile de care aveau nevoie pentru a pune bazele Noah, potrivit wall-street.ro.

Ceasurile din lemn pentru mână sunt poziționate pe piață ca produse de lux și se vând doar pe comandă. Multe astfel de ceasuri produse în România sunt exportate acum în Statele Unite, Dubai sau Marea Britanie.

“Dorim să oferim fiecărei persoane ocazia să poarte un ceas unic, realizat din lemn, care să aibă amprenta NOAH. Lucrăm cu pasiune și determinare la fiecare piesă a ceasului, iar timpul de creație de 5 zile nu face decât să sporească bucuria fiecărui ceas care iese din mâinile noastre. Fiecare ceas trece prin multe procese tehnologice, 60% din ele fiind executate manual”, se arată pe siteul noah-watch.com.

Printre materialele folosite se numără lemnul de cedru, de abanos sau de măslin.

„Ne străduim sa creăm cel mai frumos și inovator ceas, folosind un material neconvențional: lemnul. Studiem zilnic acest material și acest lucru ne-a determinat să-l supunem unor procedee prin care îi creștem durabilitatea și rezistența la umiditate. Combinația dintre frumusețea lemnului și tehnologiile avansate folosite ne-a ajutat să trecem peste prejudecățile pe care le cunoșteam foarte bine despre imperfecțiunile acestui material unic”, continuă descrierea produselor pe site-ul afacerii clujene, care are moto-ul „Proudly made in Romania”.

ceasuri de lemn noah watches
Foto: noah-watch.com
ceasuri de lemn noah watches
Foto: noah-watch.com
ceasuri de lemn noah watches
Foto: Facebook
ceasuri de lemn noah watches
Foto: Facebook
ceasuri de lemn noah watches
Foto: Facebook

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.