Ceasuri cu buton de panică pentru elevi. Poliția ajunge în câteva minute

FOTO: eMAG.ro
FOTO: eMAG.ro

Primăria Sectorului 5 a decis să ofere ceasuri cu buton de panică elevilor din clasele primare și de gimnaziu.

De la apăsarea butonului și până la intervenția Poliției durează aproximativ 3 minute. Polițiștii intervin dacă părintele confirmă, în urma convorbirii, că acesta este în pericol.
Dispozitivul poate fi primit gratuit de orice copil, dacă părinții semnează un acord la școală în acest sens.

Primăria Sectorului 5 spune că a început să distribuie astfel de ceasuri încă de anul trecut la copiii de până în clasa a IV-a și s-a decis extinderea sistemului și pentru cei de până la clasa a VIII-a.

„Părintele pune presetat trei numere de telefon: mamă, tată, bunic… În momentul în care se apasă butonul de panică, se apelează în ordine aceste numere. Dacă nu răspunde niciunul din cele trei, automat răspunde Poliția locală, noi având deja aprins beculețul pe wall.

Diferența între momentul în care se activează butonul de panică și momentul la care intervenim este de maximum 3 minute”, a explicat primarul Sectorului 5, Daniel Florea, potrivit Digi24.

Ceasuri asemănătoare sunt și de vânzare în magazinele de gadeturi din România. Un astfel de dispozitiv costă, în medie, în jur de 150 de lei. Copilul poate fi supravegheat printr-o funcție de activare a unui microfon ce îi redă părintelui sunetul din jurul celui mic. De asemenea, poate fi și localizat pentru că are funcție GPS.

FOTO: eMAG.ro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.