Ceasul de buzunar al lui Eminescu a fost cumpărat online

Un ceas de buzunar care i-a aparținut poetului Mihai Eminescu a fost vândut cu 19.000 de euro unui cumpărător care a făcut oferta online. Licitația a fost organizată de casa Artmark, iar prețul de pornire a fost de 5.000 de euro. La prețul final, de 19.000 de euro, se adaugă și comisionul casei de licitații.

Pe ceas este dedicația „Maestrul slovei”, din partea Junimiștilor. Ceasul este gravat pe capacul din spate cu inițialele poetului, „M. E.”, încadrate de motive florale, și i-a fost oferit cadou poetului din partea membrilor societății „Junimea”, în anul 1876, când Eminescu era director al Bibliotecii Centrale din Iași, revizor școlar pentru județele Iași și Vaslui, și redactor la ziarul Curierul de Iași.

La licitația „Istoria Românilor” a fost scoasă la vânzare și cea mai cunoscută reprezentare a lui Mihai Viteazul realizată în timpul vieții sale de către Aegidus Sadeler II în 1601. Gravura a pornit de la 2.500 euro și a fost achiziționată pentru 4.750 euro, potrivit Profit.ro.

În cadrul licitației, un timbru Cap de Bour 108 de parale, din 1858, a fost vândut pentru 9.500 de euro.

Deși rară, „Istoria revoluțiilor moderne din Valahia” (Veneția, 1718) de Anton-Maria del Chiaro, celebrul învățat italian ce a servit lui Constantin Brâncoveanu de sfetnic și secretar nu și-a găsit cumpărător la prețul de 8.000 euro, la care a fost pusă în vânzare.

Volumul conține, între altele, gravura originală a portretului lui Constantin Brâncoveanu și copiilor săi, realizată de Alexander a’Via.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.