Ceartă la teatru. Replică dură a lui Victor Rebengiuc pentru Mihai Călin

Săptămâna trecută, actorul Mihai Călin a trimis o scrisoare deschisă în care critică activitatea directorului Teatrului Național, Ion Caramitru. Actorul spune că în instituție ar fi mai multe probleme, iar de vină ar fi conducerea.

„Nu am întâlnit un director care să profite atât de mult de funcția sa în propriul interes, mediatic și mai ales financiar. Știu, o tot spuneți, legea vă permite. În 2018, doar la Sala Mare, din 120 de reprezentații, 65 sunt regizate și/sau jucate de dumneavoastră (10% din încasări).

Asta în timp ce spectacole precum „Vizita”, „Regele Lear”, „Livada de vișini”, „No man’s land”, „Romeo și Julieta” sunt programate extrem de rar sau chiar distruse, după ce ați cheltuit pe producție 800-900 de mii de RON la fiecare”, se arată, printre altele, în scrisoarea deschisă a actorului Mihai Călin.

Actorul Victor Rebengiuc i-a luat apărarea directorului Ion Caramitru și l-a criticat pe Mihai Călin pentru atitudinea sa. Într-un interviu pentru Digi24, Rebengiuc spune că directorul Caramitru „s-a dus și s-a zbătut și a convins toată lumea de care depindea acordarea banilor, să dea bani în continuare pentru ca lucrările să continue și șantierul să se termine într-un timp rezonabil”.

„Călin, în primul rând, era un băiat cuminte, n-am crezut niciodată… Eu cred că a atins o anumită limită, cred că nu poate să treacă peste limita asta, profesional vorbesc, și își caută vinovați. Nu e nimeni vinovat.

El a avut roluri importante, el ar fi trebuit să își capete notorietatea jucând aceste roluri. Dar el da vina pe Caramitru.

Ce i-a făcut Caramitru?! De unde îi vine ideea asta cu schimbarea directorului? Dacă un director face treabă bună, de ce să îl dai la o parte?!”, a declarat Victor Rebengiuc.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.