Cea mai tânără victimă a COVID-19 în România: Un copil de 4 ani

Foto: markusspiske / Pixabay

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că un copil în vârstă de 4 ani, care avea și alte probleme medicale, a murit în urma infecției cu COVID-19.

În total, în ultimele 24 de ore, au fost semnalate 53 de decese. Băiatul de patru ani e una din rarele victime pe care virusul le-a făcut în România în segmentul de vârstă cuprins între 0 și 9 ani.

Până astăzi, 5.411 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.880 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Cele mai multe cazuri active sunt în București.

Iată ce crede ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre evoluția epidemiei în România:

”Din punctul meu de vedere cred că ar trebui să respectăm nişte restricţii pe care le-am impus încă de la începutul acestei pandemii şi să ne gândim la cei de lângă noi care nu mai sunt din cauza acestei pandemii, să ne gândim la cei care suferă şi să ne gândim la un corp medical care în acest moment şi ei sunt cu credinţa în suflet şi în acest moment sunt aceiaşi de la începutul acestei pandemii şi merg în continuare şi ţin să le mulţumesc încă o dată”.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.