Cea mai tânără victimă a coronavirusului în România

spital medic deces pacient bolnav
Foto: 12019 / pixabay.com

Vineri, 24 aprilie, numărul deceselor din țara noastră a ajuns la 552, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Printre ultime victime se numără și cea mai tânără persoană din România ucisă de noul coronavirus până acum.

Este vorba despre un bărbat de 26 ani din județul Mureș. El nu suferea de boli precum diabet, astm sau hipertensiune arterială – despre care se știe că reprezintă un risc suplimentar de a dezvolta o formă gravă de COVID-19 – însă avea obezitate.

Bărbatul a fost internat pe 21 aprilie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș, iar în 22 aprilie a fost transferat la secția de cardiologie a Spitalul Clinic Județean Mureș.

Tot în data de 22 aprilie s-au recoltat probe pentru COVID-19, iar în aceeași zi rezultatul testului s-a dovedit a fi unul pozitiv.

Bărbatul a murit a doua zi, pe 23 aprilie.

Deși persoanele vârstnice sunt cele mai vulnerabile în fața noului coronavirus, mai ales deoarece ele tind să aibă și alte boli, au existat și cazuri în care persoane tinere, fără boli cunoscute, au murit de COVID-19.

Cea mai tânără victimă din Europa este un băiat de 5 ani din Marea Britanie, care avea și alte probleme de sănătate.

Anterior, a murit și o fetiță de 12 ani din Belgia. Iar la sfârșitul lunii martie a murit și o fată de 16 ani într-un spital din Paris, tot din cauza coronavirusului. Fata nu suferea de alte boli.

La nivel mondial, printre cele mai tinere victime se numără un copil din Statele Unite care nu împlinise încă un an, și un copil de 10 luni din China.