Cea mai tânără persoană ce a murit de COVID-19 în România

FOTO: Parentingupstream/Pixabay.com
FOTO: Parentingupstream/Pixabay.com

O femeie în vârstă de 20 de ani din județul Vaslui este cea mai tânără victimă făcută de virusul SARS-CoV-2 în România.

Potrivit ministerului Sănătății, tânăra a venit din Anglia, iar din carantină a fost internată la Spitalul din Bârlad, la data de 9 aprilie.

I s-au recoltat probe pe 10 aprilie, iar rezultatul, care a venit a doua zi, a fost pozitiv.

Ulterior, la data de 16 aprilie, tânăra a fost transferată în Clinica de Boli Infecțioase din Iași.

Femeia, care a murit pe 30 aprilie, avea și alte afecțiuni: obezitate de grad II, hipertensiune arterială și probleme psihice.

Deși cazurile persoanelor de sub 30 de ani care au murit din cauza COVID-19 sunt rare, acesta nu este primul din România.

Printre cele mai tinere victime din România se numără și un bărbat de 26 ani din județul Mureș. El nu suferea de boli precum diabet, astm sau hipertensiune arterială – despre care se știe că reprezintă un risc suplimentar de a dezvolta o formă gravă de COVID-19 – însă avea obezitate.

La nivel european, cea mai tânără victimă este un băiat de 5 ani din Marea Britanie, care avea și alte probleme de sănătate.

Anterior, a murit și o fetiță de 12 ani din Belgia. Iar la sfârșitul lunii martie a murit și o fată de 16 ani într-un spital din Paris, tot din cauza coronavirusului. Fata nu suferea de alte boli.

La nivel mondial, printre cele mai tinere victime se numără un copil din Statele Unite care nu împlinise încă un an, și un copil de 10 luni din China.

Câte cazuri de coronavirus sunt în România

Până ieri, 1 mai, pe teritoriul României au fost confirmate 12.567 de cazuri de infecții cu virusul SARS-CoV-2. Numărul deceselor a ajuns la 744 de persoane.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.328 au fost declarate vindecate și externate.

În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 8.314 teste și au fost depistate 327 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.