Cea mai răcoroasă primăvară din Europa, din ultimii ani

ploaie vreme urâtă
Foto: _Alicja_ / pixabay.com

Potrivit serviciului european pentru monitorizarea schimbărilor climatice Copernicus, un sistem climatologic de joasă presiune, localizat mai ales deasupra Germaniei, a provocat cea mai răcoroasă primăvară din Europa, din 2013 încoace.

Temperatura medie din martie până în mai anul acesta a fost cu 0,45 grade Celsius sub cea înregistrată din 1991 până în 2020, au anunțat cercetătorii.

Singurele zone din Europa unde nu s-a resimțit atât de mult răcoarea au fost Scandinavia și sud-vestul Peninsulei Iberice.

”Luna iunie a fost caracterizată de condiţii meteo ciclonice nespecifice sezonului şi acest lucru a condus la cea mai rece lună mai după 2010 înregistrată în Germania, iar temperaturile maxime din Regatul Unit să fie printre cele mai scăzute înregistrate”,au comunicat climatologii.

Fenomenul de răcire nu s-a manifestat, însă, la nivel global, în ultimele 12 luni, inclusiv mai, înregistrându-se temperaturi mai mari cu aproape 3 zecimi de grad Celsius față de media intervalului 1991-2020.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.