Cea mai puternică Dacie va fi prezentată în Franța

Duster va fi cea mai puternică Dacie de până acum. Cel mai probabil, acest record va fi bătut în viitorul apropiat
Duster va fi cea mai puternică Dacie de până acum. Cel mai probabil, acest record va fi bătut în viitorul apropiat

La Salonul Auto de la Paris va fi prezentată cea mai puternică Dacie din istorie. Potrivit Automarket.ro, la finalul anului trecut, alianța dintre Renault, Nissan, Mitsubishi și Daimler, producătorul Mercedes, a lansat un motor de 1.332 cmc în cadrul familiei Energy TCe.

Acest model va fi disponibil și pe gama Duster. Cu motorul de 1.3 litri TCe, SUV-ul va deveni cea mai puternică Dacie din istorie, având versiuni de 130 de cai putere și de 150 de cai putere.

Motoarele vor avea filtre de particule și vor fi disponibile pe versiuni 4X2 și pe 4X4, din vara anului viitor.

Tot la Paris, Dacia a anunțat și modernizarea sistemului Media Nav Evolution, care va fi disponibil până la finalul anului acesta și va integra Apple CarPlay și Android Auto.

Cea mai puternică Dacie din istorie pentru curse are 440 de cai putere

La începutul anului, a apărut în presă detalii despre cea mai puternică Dacie pentru curse. Loganul preparat al pilotului Costi Stratnic, campion în Circuitul de Viteză în Coastă al României, are 440 de cai putere și poate accelera de la 0 la 100 de kilometri pe oră în doar 3 secunde.

Mașina a fost pregătită pentru curse cu aproximativ 50.000 de euro. De asemenea, în fiecare an, pe pilot îl costă aproximativ 20.000 de euro doar piesele, potrivit Observator.tv.

Grupul Renault a anunțat un nou record de vânzări pentru Dacia în primele șase luni ale acestui an. Peste 378.000 de vehicule Dacia au fost vândute în întreaga lume. Este vorba despre o creștere de 14,6% față de aceeași perioadă a anului 2017. De asemenea, Dacia a ajuns la o cotă de piață în Europa de 2,9%.

Doar în Franța, în perioada ianuarie – septembrie, Dacia a vândut peste 108.000 de mașini și ocupă locul 4 în topul mărcilor, cu o cotă de piață de 5,5%.

Sandero și Duster se află în top 10 cele mai comercializate modele din Franța în primele 3 trimestre ale anului. Sandero este pe locul 6 cu aproape 53.000 de unități comercializate, în timp ce noua generație Duster este pe poziția a 10-a, cu peste 36.300 de unități.