Cea mai mare fabrică de ciocolată din lume, din Wieze, Belgia, a fost închisă temporar, după ce s-a descoperit că un lot de producție a fost contaminat cu bacteria Salmonella. Potrivit CNN, producătorul de ciocolată elvețiană, Barry Callebaut, a sistat temporar producția la fabrica de la Wieze, a anunțat săptămâna trecută compania.
„Pentru Barry Callebaut siguranța alimentară este esențială. Programele noastre solide de siguranță alimentară care sunt în funcțiune ne-au permis să identificăm rapid lecitina ca sursă a contaminării”, a spus compania, care a adăugat că autoritățile belgiene din domeniul alimentar au fost informate de incident.
Lecitina este o substanță grasă folosită pentru a amesteca alte ingrediente în ciocolată.
Compania a luat mai multe măsuri preventive și a retras inculsiv produsele care au ieșit de pe linia de producție de când au fost făcute testele. Barry Callebaut a spus că ciocolata contaminată nu a ajuns în magazine.
Compania, care a avut venituri de 8 miliarde de dolari din vânzări în anul financiar 2020-21, produce ciocolată pentru alți ciocolatieri, atât pentru producători mici, cât și pentru marile branduri internaționale.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: