Cea mai mare cascadă interioară din lume e gata. Se află într-un aeroport

Cascada din aeroportul din Singapore are o înălțime de 40 de metri. Foto: changiairport.com

La cinci ani după ce au anunțat că vor amenaja cea mai înaltă cascadă interioară din lume, autoritățile din Singapore sunt gata să inaugureze spectaculoasa cădere de apă în interiorul aeroportului Changi.

Cascada va fi pornită în 17 aprilie. Noua instalație, care are forma unui diamant, cu o cascadă în mijloc, va lega trei din cele patru terminale ale Aeroportului din Singapore.

Complexul nu este destinat doar călătorilor, fiind deschis publicului larg, mai ales că în interior există și un mall.

A fost conceput de arhitectul Moshe Safdie sub conceptul de ”grădină magică”. Are o suprafață de 130.000 de metri pătrați și a costat peste un milion de euro. Complexul are 10 etaje, cinci dintre ele subterane, și cuprinde grădini, 280 de magazine și un hotel cu 130 de camere.

”Am vrut să explorez un nou tip de spațiu urban, unde ajungi inevitabil, pentru că trebuie să faci cumpărături, să călătorești. Este, de fapt, o mare grădină. Nu arată ca un mall”, a spus arhitectul Safdie pentru CNN.

Cea mai importantă parte a proiectului este, însă, vârtejul de ploaie, care, la 40 de metri, este cea mai înaltă cascadă interioară din lume.

Aeroportul din Singapore este unul dintre cele mai moderne din lume. Prin terminalele aeroportului Changi au trecut, anul trecut, 65 de milioane de pasageri, fiind al șaptelea cel mai aglomerat din lume.

Cele mai frumoase insule din Grecia