Cea mai lungă pârtie de schi acoperită va fi construită la marginea deșertului

Așa va arăta cea mai lungă pârtie de schi acoperită din lume (Meydan City Corporation)
Așa va arăta cea mai lungă pârtie de schi acoperită din lume (Meydan City Corporation)

Dubai va investi câteva miliarde de euro într-o pârtie de 1,2 kilometri, care va fi parte a unui uriaș complex rezidențial și comercial din bogatul emirat.

Dubai este un loc celebru în special pentru proiectele arhitecturale ambițioase, dar și pentru temperaturile extrem de ridicate.

Actuala pârtie acoperită de schi din Dubai, care a fost deschisă într-un mall în 2005, rămâne cea mai mare din lume, cu o lungime de 400 de metri, însă noua ”stațiune” va fi mult mai mare.

În ciuda faptului că temperaturile ajung și la 45 de grade Celsius la Dubai, în Emirate se poate schia în condiții excelente.

În cadrul noului complex, botezat Meydan One, va fi și cea mai înaltă clădire rezidențială din lume, care va avea 711 metri, dar și o fântână imensă, de 420 de metri, un hotel cu 350 de camere și un mic port.

se vor cheltui peste 5 miliarde de euro pentru punerea în practică a proiectului. Meydan One va fi casă pentru 78.000 de oameni și va fi terminat în cinci ani, urmând să fie gata pentru Expoziția Mondială, care este găzduită de Emiratele Arabe Unite în 2020.

Pe lângă faptul că reputația de oază liberală într-un mediu conservator a atras numeroși oameni de afaceri și companii, Dubai a devenit un magnet și pentru turiști, peste 13 milioane de oameni vizitând emiratul în 2014.

Dacă v-a plăcut acest test, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: