Cea mai întâlnită infracțiune în trafic. Sunt mii de cazuri și nu e vorba nici de alcool, nici de droguri

FOTO: renateko/Pixabay.com
FOTO: renateko/Pixabay.com

Statisticile polițiștilor arată că, în 2024, până acum, au fost reținute peste 6.100 de permise ale șoferilor care au fost prinși băuți la volan. De asemenea, aproape 2.100 de permise au fost luate pentru că testul antidrog arăta că ar fi consumat substanțe psihoactive.

În semestrul I din 2024, la nivel național, au fost înregistrate 322 de situații în care conducătorii de autovehicule au refuzat testarea cu aparatul etilometru și în 194 de situații au refuzat testarea cu aparatul drugtest.

Însă, cele mai multe infracțiuni au fost constate în ceea ce privește conducerea unui autovehicul fără permis. Potrivit snoop.ro, în primele șapte luni ale acestui an, au fost raporatate 7676 de infracțiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Aproape 2000 de accidente grave au avut loc pe șoselele din România în primele șapte luni ale lui 2024.

Datele transmise de Poliția Română vizează perioada 1 ianuarie – 4 iulie 2024 și arată că principalele cauze pentru accidentele grave la nivel național sunt aceleași ca și în 2023: indisciplina pietonilor (353 accidente -209 răniți grav, 150 decedați), viteza (324 accidente – 272 răniți grav, 121 decedați sau abateri ale bicicliștilor (202 accidente: 164 răniți grav, 39 decedați).

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.