Ofertele Târgului imobiliar. Cât costă cea mai ieftină locuință

Dezvoltatorii care participă la Târgul imobiliar  tIMOn, care se va desfăşura în perioada 16-19 aprilie în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pun la dispoziția celor interesați un număr de peste 15.000 locuințe noi.

Acestea sunt apartamente şi vile situate în peste 250 de proiecte imobiliare, amplasate în toate zonele Capitalei, dar şi în ţară.

“Aceasta este cea mai mare ofertă de locuinţe reunită în cadrul unei expoziţii de profil din ultimii 5 ani. La o medie de preţ de 50.000 de euro pe unitate, toată oferta prezentă la tIMOn valorează 750 de milioane de euro”, a declarat Vlad Vlăsceanu, directorul general al tIMOn.

Cea mai ieftină locuinţă la bloc care poate fi cumpărată la tIMOn este o garsonieră în Fundeni, disponibilă la un preţ de 17.600 de euro, fără TVA.

La capitolul vile, cea mai ieftină ofertă se află în Corbeanca, respectiv 59.000 de euro + tva (pentru care se oferă drept bonus si un lot suplimentar de 500 metri pătraţi de teren).

Cel mai scump apartament costă 155.000 euro, în timp ce pentru segmentul vilelor preţul maxim ajunge la 175.000 euro.

Între cele două extreme, preţurile pe care dezvoltatorii le anunţă sunt extrem de variate.

Astfel, un apartament de 2 camere în Bulevardul Basarabiei este scos la vânzare la 55.400 de euro+TVA, preţ în care sunt incluse un loc de parcare şi boxa, acelaşi tip de locuinţă, dar în Theodor Pallady costă 45.000 de euro+TVA, iar în Piaţa Sudului 39.900 de euro, TVA inclus.

În Vitan-Mihai Bravu, un apartament cu două camere se vinde mobilat la preţuri de 54.000- 69.500 de euro, plus TVA.

La trei camere, preţurile variază de la 48.000 de euro pe Splaiul Unirii, la 83.000 de euro (+loc parcare şi boxă) în Bulevardul Basarabiei sau la peste 100.000 de euro în Dristor, Vitan-Mihai Bravu sau Tineretului.

Şi la vile, oferta este pentru toate buzunarele, astfel că o astfel de locuinţă în 1 Decembrie se vinde cu 75.000 de euro, TVA inclus, una în Buftea cu 79.000 de euro, în timp ce în zona Lacul Tei-Floreasca, preţul urcă la 170.000 de euro, plus TVA.

“Locuinţele noi au preţuri de vânzare aproape identice cu apartamentele vechi din zonele respective, iar pe fondul unei oferte diversificate, nu mai există riscul exploziei de preţuri”, a adăugat Vlad Vlăsceanu, directorul general al tIMOn

De asemenea, ediţia din această primăvară a tIMOn reunește şi soluţiile de creditare a patru bănci.

Tot în cadrul târgului, vor fi lansate pe piaţa imobiliară 11 noi proiecte rezidenţiale cuprinzând apartamente şi vile, majoritatea în zone centrale şi semicentrale din Bucureşti, cele mai căutate în ultimii doi ani de către dezvoltatorii rezidenţiali.

“Este primul târg cu cea mai mare ofertă de locuinţe în general, dar şi cu cea mai mare ofertă de locuinţe ultracentrale, centrale şi semicentrale. Din zona centrală –  Unirii-Dristor-Mall Vitan- Nerva Traian-Alba Iulia sunt peste 15 proiecte rezidenţiale, iar dacă extindem spre Cotroceni, Herăstrău, Aviaţiei, Tineretului, Parcul Carol, Vitan – Mihai Bravu, 1 Mai, Titan – zone rezidenţiale consecrate, mai întâlnim alte 20-30 proiecte, deci putem spune că cel puţin 50 proiecte sunt amplasate în zone cetrale şi ultracentrale. Este primul târg din ultimii 5 ani în care zona de Sud nu mai domină piaţa imobiliară”, a declarat Vlad Vlăsceanu, directorul general tIMOn.

Apartamente mobilate şi locuri de parcare gratuite

În cadrul târgului, dezvoltatorii şi companiile imobiliare vor acorda facilităţi – mobilă, locuri de parcare, boxe sau loturi de teren, incluse în preţul de vânzare al locuinţei şi discounturi considerabile – care ajung la câteva mii de euro.

De exemplu, Gindi Group din Israel, care dezvoltă proiectul GVI Town, vinde apartamentele din complexul situat în zona Mihai Bravu, complet mobilate pentru orice contract semnat pe perioada târgului.

Hercesa Imobiliaria oferă bonus o boxă și un loc de parcare la achiziția unui apartament de 2 sau 3 camere.

Un alt dezvoltator organizează Tombola Primăverii, adresata celor care vor semna un contract de rezervare la târg.

Aceștia vor intra în tragerea la sorți unde pot câștiga un voucher în valoare de 25.000 euro, pe care îl pot folosi în procesul de achiziționare al casei. Extragerea va avea loc la finalul lunii mai.

În complexul Caisului Residence, din zona Fundeni, dezvoltatorul oferă gratuit un loc de parcare pentru rezervările pe durata târgului, în timp ce locuinţele Cubic Residence se vând cu un discount de 5% pe perioada tIMOn.

Pentru apartamentele dintr-un proiect ultracentral, Coldwell Banker va aplica pe perioada târgului sub sloganul „pe perioada târgului, tăiem TVA-ul!”, oferind astfel un discount de 5% pentru studiouri și apartamentele de 2 și 3 camere.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Recomandările editorilor GreatNews:

Noi modele Dacia, disponibile la vânzare
Călătorie fără sfârșit. Povestea unui aventurier care și-a transformat viața într-un voiaj perpetuu
O problemă de matematică a pus în dificultate milioane de oameni