Cea mai gravă problemă pe care au o mașinile cu volan pe dreapta

FOTO: Pexels/Pixabay.com
FOTO: Pexels/Pixabay.com

Direcția Generală Anticorupție a reținut patru persoane în urma unor percheziții la Registrul Auto Român Gorj. Trei dintre acestea sunt angajați ai instituției publice.

Potrivit unui comunicat de presă, acestea sunt acuzate de luare și dare de mită și au fost prins în flgrant.

„Marţi, ofiţerii DGA – SJA Gorj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au organizat şi efectuat activitatea de prindere în flagrant a unei persoane fără calitate specială (angajat al unei instituţii publice), care a primit cu titlu de mită suma de 710 lei de la reprezentantul unei societăţi comerciale de intermediere înmatriculări autovehicule, în scopul obţinerii avizului de inspecţie tehnică a unui autovehicul achiziţionat din Anglia, care nu respecta condiţiile tehnice.

Ca urmare a acestei situaţii, la delegarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în cursul zilei de ieri (marţi-n.r.), ofiţerii DGA – SJA Gorj, împreună cu cei din alte 4 servicii judeţene, respectiv Dolj, Olt, Mehedinţi şi Vâlcea, au efectuat 6 percheziţii domiciliare la o instituţie publică din Gorj, la o societate comercială ce are ca obiect de activitate înmatriculare autovehicule, precum şi la domiciliile unor persoane fizice de pe raza judeţului”, transmite DGA în comunicatul de presă.

La ce ar fi trebuit să „închidă ochii” angajații RAR? Mașina cu volan pe dreapta ar fi avut o problemă la reglajul farurilor. Dacă alte defecțiuni pot fi reparate, obținerea corectă a pozițiilor farurilor este dificilă.

Mai exact, mașinile cu volan pe dreapta sunt construite să bată spre stânga, pentru a nu „orbi” în trafic șoferii care din sens opus. Însă în România, mașinile britanicilor deranjează participanții la trafic.

Cei care au această problemă obișnuiesc să pună niște stickere pe faruri, care ar limita bătaia în direcția opusă, însă această variantă nu este acceptată de RAR.

FOTO: Pexels/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.