Cea mai frumoasă țară din lume, potrivit cititorilor unui ghid turistic

FOTO: Peter H/Pixabay.com
FOTO: Peter H/Pixabay.com

Cititorii ghidurilor de călătorie Rough Guide au ales „cea mai frumoasă țară din lume”. Pe locul al doilea în topul celor 20 de țări nominalizate a fost Canada, potrivit The Independent.

„Cea mai frumoasă țară din lume este dezvăluită: Scoția. Cine poate nega faptul că aceste plaje sălbatice, lacuri adânci și castele pe stânci sunt unele dintre cele mai minunate și mai frumoase priveliști din lume?”, spun reprezentanții ghidului.

Statele vecine se află și ele în clasament. Marea Britanie este pe locul 7, Țara Galilor pe 10, iar Irlanda pe 18.

Potrivit lui Malcolm Roughead, director executiv al VisitScotland, acest titlu va atrage mai mulți turiști în Scoția.

„Suntem încântați că Scoția a primit această remarcabilă distincție din partea cititorilor Rough Guide, însă sigur că acest lucru nu este o surpriză pentru cei care au cunoscut minunata noastră țară”, a declarat el, potrivit The Independent.

„De la peisajele noastre copleșitoare și atracțiile istorice remarcabile până la centrele urbane agitate dar frumoase, Scoția îți taie răsuflarea”, a adăugat Roughead.

„Sigur, odată cu imensa frumusețe vine și o mare responsabilitate și îi îndemnăm atât de turiști cât și pe locuitori să respecte bunurile naturale ale Scoției și să le conserve pentru generațiile care vor veni”, a precizat el.

Pe locul al treilea a fost Noua Zeelandă, apoi a urmat Italia (4) și Africa de Sud (5). Pe locul 6 în topul celor mai frumoase 20 de țări, așa cum au fost votate de cititorii Rough Guide, se află Indonezia, iar Islanda ocupă locul 8, urmată de Statele Unite ale Americii, pe 9, potrivit Roughguides.com.

Pe locul 11 se află Slovenia, urmată de Mexic (locul 12), India (locul 13), Finlanda (locul 14), Elveția (locul 15), Peru (locul 16) și Norvegia (locul 17).

Locul 19 este ocupat de Croația, iar pe ultima poziție, 20, se află Vietnam, votată pentru „bogăția sa uriașă de frumusețe naturală, ușor accesibilă”.

FOTO: Peter H/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.