Cea mai distribuită postare de pe Facebook. Mesajul care a înfierbântat milioane de oameni

În mai puțin de 8 ore, un mesaj publicat pe pagina de Facebook „Humans of New York” („Oameni din New York”) a devenit cea mai distribuită postare din istoria rețelei de socializare, relatează globalflare.com.

Mesajul, scris pe 14 martie de jurnalistul american Brandon Stanton, a fost redactat sub forma unei scrisori deschise adresate candidatului republican Donald Trump.

Cu peste 17 milioane de fani, pagina de Facebook „Humans of New York” este una dintre cele mai mari pagini de pe rețeaua de socializare (Donald Trump are doar 6 milioane).

Într-un interval de 8 ore, postarea critică a jurnalistului a fost distribuită de peste 712.000 de ori, a primit 1,3 milioane de Like-uri și a strâns 35.000 de comentarii. Recordul anterior era deținut de o postare care fusese distribuită de peste 623.000 de ori.

„Nu există un moment anume în care trebuie să ne opunem violenței și prejudecăților. Trebuie să facem asta mereu”, scrie jurnalistul, care completează că faptul că i se opune lui Donald Trump nu mai este o decizie politică, ci una morală.

„Te-am privit cum ai distribuit imagini rasiste. Te-am privit cum ai lansat minciuni rasiste (…) Te-am privit cum încurajai vesel violența, promițând să le plătești „onorariile legale” celor care comit acte de violență în numele tău. Te-am privit cum ai susținut folosirea torturii și uciderea familiilor teroriștilor. Te-am privit cum spuneai voios povești despre executarea musulmanilor cu gloanțe înmuiate în sânge de porc. Te-am privit cum ai comparat refugiații cu niște „șerpi” și cum ai susținut că „Islamul ne urăște””, continuă scrisoarea deschisă.

An Open Letter to Donald Trump:Mr. Trump,I try my hardest not to be political. I’ve refused to interview several of…

Posted by Humans of New York on Monday, March 14, 2016

„Eu sunt jurnalist, domnule Trump. Și de-a lungul ultimilor doi ani am făcut interviuri ample cu sute de musulmani, aleși la întâmplare, pe străzile din Iran, Irak și Pakistan. De asemenea, am intervievat și sute de refugiați sirieni și irakieni din 7 țări diferite. Și pot să confirm – tu ești cel care este plin de ură”, a mai scris Stanton.

Acum, după 4 zile de la publicare, postarea lui Brandon Stanton a ajuns la peste un milion de distribuiri, la peste două milioane de Like-uri și a strâns peste 65.000 de comentarii.

Brandon Stanton
Brandon Stanton. Foto: Twitter

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Scrisoarea unei românce din SUA către Donald Trump: “Sunt mândră că părinții mei sunt imigranți”
Cei 5 care au speriat Estul. TOPUL scuzelor antologice folosite de politicienii români pentru a scăpa de închisoare
Topul celor mai fericiți oameni din lume. Pe ce loc sunt românii

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.