Cea mai bună rețetă de sangria. Cum să faci o băutură specială pentru sărbători

Sursa foto: unsplash.com

Sangria este un cocktail dulce făcut dintr-o combinație de vin roșu spaniol și fructe proaspete. În esență, este o salată de fructe cu vin de calitate deosebit de bună pentru petreceri. Arată elegant, se simte festiv și este minunată și pentru sărbătorile de iarnă.

Probabil că ați mai văzut sau ați auzit de „sangria”. Dar dacă nu ați mai băut și sunteți mari iubitori de vinuri, trebuie să vă bucurați de o delectare. Sangria este cel mai iubit și celebrat cocktail din Spania. Și chiar dacă se potrivește mai ales zilelor calde de vară, sangria poate fi savurată la fel de bine și pe timp de iarnă.

Este un amestec de vin roșu spaniol și fructe proaspăt tăiate cubulețe, din care rezultă o băutură delicioasă dulce și fructată.

Versiunea pe care o împărtășim astăzi este una tradițională și autentică, dar trebuie să știți că există o varietate nesfârșită de rețete. Alegeți dintr-o mare varietate de fructe.

Ingrediente pentru rețeta de sagria

Sangria poate fi făcută din mai multe combinații de vinuri și alte tipuri de alcool și cu o varietate de fructe, pe car ele aveți la îndemână. Iată câteva ingrediente de bază necesare pentru o sangrie roșie clasică:

Vin roșu: vinurile roșii spaniole sunt o opțiune perfectă pentru această rețetă.

Alcool: pentru a se combina cu vinul roșu, este tradițional să folosiți puțin coniac parfumat.

Fructe tocate: sangria clasică folosește cuburi de portocale, mere și lămâie. Dar nu ezitați să fiți creativi, punând fructele preferate din sezon!

Îndulcitor: dacă sangria este suficient de dulce din fructe, atunci nu veți avea nevoie de îndulcitori suplimentari. Dar puteți adăuga oricând o lingură sau două din îndulcitorii preferați, precum siropul de arțar sau miere.

Care este cel mai bun vin de folosit?

Deoarece vinul ocupă locul central în acest cocktail, nu treceți peste tipul de vin pe care îl cumpărați. Dacă nu este un vin pe care să îl puteți bea și simplu, nu îl folosiți. Vinul ideal pentru această rețetă este un vin fructat, dar uscat, ușor acid și sărac în taninuri. Practic ceva care va completa esența proaspătă și fructată a sangriei.

De asemenea, nu este cazul să folosiți un vin foarte scump. Unul curat, de țară este la fel de bun ca unul normal cumpărat. Dacă nu aveți un vin făcut în casă, căutați vinurile specifice zonei spaniole, vinuri argentiniene sau italienești.

Cum se prepară sangria

În doar câțiva pași simpli, veți avea un vas plin de sangria gata de servit pentru orice petrecere sau sărbătoare în familie sau cu prietenii. Este genul de băutură care se bea cu plăcere de oricine, bineînțeles cu moderație.

Tăiați fructele: tăiați mărul, portocala și lămâia în bucăți mici sau pene. Asigurați-vă că lăsați cojile pe ele și le adăugați la băutură. Tocmai de aceea este important să spălați fructele bine.

Turnați totul agitat: turnați vinul, coniacul și orice îndulcitor în carafă. Apoi amestecați bine până când totul este combinat.

La frigider: Se răcește cel puțin 4 ore sau peste noapte. Cu cât stă mai mult, cu atât toate aromele au timp să se pătrundă și să rezulte o băutură foarte aromată.

Serviți: serviți această sangria în pahare individuale cu gheață și completați-o cu apă spumantă, dacă doriți! Asigurați-vă că ați introdus și câteva bucăți de fructe în pahar.

Nu este nimic mai delicios decât să fiți întâmpinați la o petrecere cu o carafă de sangria festivă și plină de arome. Cea mai bună metodă este să preparați băutura seara, să aibă timp să se aromeze suficient pentru petrecere.

În plus, lăsarea să stea peste noapte este esențială pentru maximizarea aromelor bogate și fructate. Dacă gustați sangria imediat după amestecare, va avea un gust cam dur. Deci, pur și simplu aveți răbdare și lăsați-o să stea cât mai mult până să fie consumată. Așteptarea va merita!

Și dacă se întâmplă să rămâneți cu rest (ceea ce este puțin probabil), poate dura aproximativ 3-4 zile în frigider. Totuși, de preferat este să se consume în maximum 2 zile.

Așa cum am menționat anterior, sangria este un cocktail excelent pentru a deveni creativi. Iată câteva idei:

Schimbați vinurile: vinul roșu este clasic, dar dacă sunteți un fan al vinului alb sau roze, oricare dintre aceste opțiuni funcționează excelent.

Utilizați o băutură diferită: dacă nu vă place coniacul, încercați un lichior de portocale sau orice altă băutură alcoolică preferată..

Folosiți diferite fructe: nu vă limitați la mere, portocale și lămâie. Orice aveți la îndemână este foarte bine! Câteva opțiuni delicioase ar putea fi fructe de pădure, piersici, ananas, mango, kiwi și multe altele.

Adăugați ierburi sau ghimbir: Se amestecă felii de ghimbir proaspăt, un băț de scorțișoară sau crenguțe de mentă sau rozmarin. Acest lucru va adăuga o aromă deosebită sangriei.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.