Cea mai bună prăjitură Pavlova. Rețeta câștigătorului emisiunii ”Chefi la cuțite”

Pe lângă căpșuni, la Pavlova se pot adăuga și alte fructe, de la zmeură și coacăze la afine și mure

Iată rețeta cu care un tânăr în vârstă de doar 21 de ani a reușit să câștige emisiunea ”Chefi la cuțite”.

Bogdan Vandici este câștigătorul show-ului culinar ”Chefi la cuțite”, iar rețeta de Pavlova a fost cea care a făcut diferența între el și ceilalți concurenți.

Bogdan este din Oradea și a plecat la facultate în Olanda, dar fiindcă nu i-a plăcut, a decis să se apuce de bucătărie, notează adevarul.ro. A venit acasă, şi-a luat o diplomă de bucătar şi apoi a plecat la Paris, acolo unde a primit lecţii de la bucătări cu mare experiență.

Ingrediente prăjitură Pavlova

Pentru bezea

6 albuşuri
300 g zahăr pudră
un praf sare

Pentru Pavlova

400 g căpşuni proaspete şi zmeură
200 ml smântănă lichidă pentru frişcă
200 ml iaurt natural degresat
2 linguri zahăr pudră
1 păstaie de vanilie, cu seminţele scoase
frunze de mentă proaspete

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 150 de grade Celsius. Pui albuşurile într-un bol curat şi le baţi la viteză medie, până se formează o spumă fermă. Cu mixerul în funcţiune, adaugi treptat zahărul şi un praf de sare. Setezi mixerul la cea mai mare viteză şi amesteci 7-8 minute, până când bezeaua este albă, strălucitoare şi fină.

Dacă ţi se pare că nu este gata, poţi să mai mixezi bezeaua un pic, dar cu grijă. Aşezi hârtie de copt în două tăvi. Împarţi amestecul de bezea în două părţi egale, uniforme. Le dai forma unui cerc de aproximativ 20 de centimetri diametru. Dai ambele tăvi la cuptorul încins şi le laşi să se coacă timp de o oră, până când bezeaua capătă o culoare aurie şi este pufoasă în centru. Tai în două sau în patru căpşunile mari şi pe cele mici le laşi întregi, apoi le amesteci cu zmeura.

Baţi smântâna pentru frişcă cu zahărul, până se formează un amestec pufos, apoi amesteci cu iaurtul şi încorporezi seminţele de vanilie. Cu o lingură, pui jumătate din cantitatea de frişcă peste una dintre foile de bezea şi o întinzi uşor.

Presari jumătate din cantitatea de fructe, uniform, peste amestecul de frişcă. Deasupra, aşezi cealaltă foaie de bezea şi apeşi uşor pentru a se lipi. Întinzi restul de frişcă pe deasupra prăjiturii şi presari restul de căpşuni şi de zmeură.

Pentru decor, poţi adăuga câteva frunze de mentă proaspătă. Serveşti acest tort Pavlova cu căpşuni şi zmeură la ocaziile speciale sau la o cină în doi, dacă doreşti.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.