Ce vrea să schimbe Ioana Mihăilă, noua șefă de la Ministerul Sănătății

Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății. Foto: gov.ro

Ioana Mihăilă a depus jurământul la Palatul Cotroceni și va prelua funcția de ministru al Sănătății, după demiterea cu scandal a lui Vlad Voiculescu.

Mihăilă, de profesor medic primar endocrinolog, care conduce o clinică privată în județul Bihor, a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

În 2016 a promovat cu nota 10 examenul pentru obținerea gradului de medic primar. A coordonat caravane medicale prin care au fost oferite servicii medicale gratuite în satele din județul Bihor.

La începutul acestui an, Mihăilă a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății.

“Mandatul meu se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe trei priorități. În primul rând, atragerea și utilizarea de fonduri europene pentru reforme și investiții în sănătate. Am propus investiții de 2,6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească.

În al doilea rând, creșterea accesului la servicii medicale de bază. Am prevăzut investiții de 330 de milioane de euro în asistența prespitalicească, cabinete ale medicilor de familie și caravane medicale.

În al treilea rând, reforma managementului spitalelor, avem nevoie de oameni bine pregătiți în funcții de conducere. Competența în funcții de conducere este o necesitate, nu un moft”, a declarat Ioana Mihăilă după ce a fost învestită în funcția de ministru al Sănătății.

“Avem un plan de reorganizare și eficientizare atât la nivelul Ministerul Sănătății, cât și la DSP-uri”, a dat ea asigurări.