Ce vot va da UDMR la învestitura guvernului Dăncilă

kelemen hunor udmr
Foto: Pagina de Facebook Kelemen Hunor

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat că unul dintre colegi i-a transmis că programul de guvernare pare a fi scris „printre două beri”. Cu toate acestea, Hunor a declarat la Antena 3 că UDMR va susține învestitura guvernului Dăncilă, „pentru că este nevoie de stabilitate”.

Președintele UDMR a declarat marțea trecută, după discuții cu liderul PSD, Liviu Dragnea, și Viorica Dăncilă, că Uniunea va aștepta programul de guvernare și lista Cabinetului pentru a decide cum va vota la învestirea noului Guvern.

„Vom aștepta programul de guvernare, vom aștepta lista Cabinetului, pentru că nu am discutat despre miniștri, este treaba lor când vor lua o decizie și vor fi miniștri, dar important este că prima dată am avut ocazia de a vorbi cu doamna Dăncilă, premier desemnat, și de a asculta ce are de gând să facă mai departe dacă va primi votul de învestitură. Decizia o vom lua luni, după audierile din comisiile de specialitate, la ședința grupurilor reunite”, a declarat liderul UDMR.

Apoi, sâmbăta aceasta, la aniversarea a 15 ani de la înființarea Tineretului Maghiar, Hunor a declarat că din discuțiile avute cu președintele executiv al Uniunii, Porcsalmi Balint, a reieșit că noul program de guvernare „arată de parcă ar fi scris în Ministerul Agriculturii, printre două beri”.

Duminică, la declarația lui Kelemen Hunor, a reacționat și ministrul Agriculturii, Petre Daea. „În 1968 m-am îmbătat și, dacă mă gândesc, și acum mi-e rău”, a spus Daea, întrebat dacă la ministerul pe care îl conduce se bea bere. Apoi, ministrul Agriculturii a mai spus că la sediul ministerului pe care îl conduce „e sediul materiei! Acolo e meiul, acolo e și orzoaica pentru bere, acolo este și industria alimentară”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.