Ce urmează pentru handbalistele din România, după Mondialul extraordinar din Danemarca?

Naționala feminină de handbal a României a încheiat ieri, cu un triumf, 31-22 în fața Poloniei, în finala mică a Campionatelor Mondiale, iar Cristina Neagu a devenit cea mai bună marcatoare a turneului.

Cea mai valoroasă handbalistă a României a reușit 63 de goluri în competiția din Danemarca, cu trei mai multe decât muntenegreanca Jovanka Radicevici, care a avut, însă, un procentaj de reușită mai bun: 71%, față de doar 61% cât a avut românca.

Vedeta României (27 de ani) a fost aleasă cea mai valoroasă jucătoare a turneului.

„E o mare performanță pentru handbalul românesc. După 10 ani vine o nouă medalie la un Campionat Mondial, chiar dacă e de bronz și nu de argint, ca atunci. Dacă ne gândim cum am plecat, ne gândeam că cel mai bine era să prindem un loc bun pentru Jocurile Olimpice. Acest loc 3 este foarte meritat, după un joc foarte bun pe care l-am prestat azi. Sunt mândră să joc alături de aceste fete, de antrenori, toți cei care au făcut parte din staff la acest Campionat Mondial! Le mulțumesc din suflet și oamenilor care au fost în tribune și celor care au fost alături de noi indiferent de rezultate”, a spus Cristina Neagu pentru Digisport.ro.

Neagu a fost desemnată și cel mai bun inter stânga al Campionatelor Mondiale, în timp ce extrema de pe aceeași parte, Valentina Ardean Elisei, a prins și ea echipa turneului, din care mai fac parte extraordinarele campioane ale Norvegiei – Nora Mork, Heidi Loke și Stine Oftedal, muntenegreanca Radicevici și portarul olandez Tess Wester.

Eliza Buceschi și Gabriela Perianu fac parte din cel mai bun ”7” al debutantelor (n.r. – jucătoare sub 22 de ani) la Campionatele Mondiale.

Chiar dacă multe dintre jucătoarele de bază ale României sunt pe final de carieră, tricolorele se vor reuni, cel mai probabil în aceeași formulă, și în luna martie, când are loc turneul preolimpic.

România va fi gazda întrecerilor, moderna sală din Cluj Napoca urmând să primească selecționatele Danemarcei, Muntenegrului și Uruguayului.

Dacă sud-americancele sunt victime sigure în România, nu același lucru se poate spune și despre rivalele europene.

Elevele lui Tomas Ryde au bătut Danemarca la ea acasă în ”sferturile” Mondialului, cu 31-30, după prelungiri și un meci de infarct, în timp ce Muntenegru este o formație foarte puternică, locul 4 la ultimele Europene și locul 8 la Campionatele Mondiale.

Din cele patru echipe care se vor duela la Cluj, doar două vor obține biletele pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016.

Recomandările editorilor GreatNews: