Ce urmează pentru CFR Cluj după victoria de senzație din Scoția

Foto: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA / Facebook

Campioana României, CFR Cluj, și-a reabilitat imaginea în Europa, după ce sezonul trecut fusese învinsă de două ori de formația luxemburgheză Dudelange, cu un succes de prestigiu: 4-3 pe terenul scoțienilor de la Celtic Glasgow.

Ardelenii antrenați de Dan Petrescu au făcut un meci mare pe Celtic Park, după ce în partida tur obținuseră doar un rezultat de egalitate, 1-1, pe teren propriu. La Glasgow, CFR a deschis scorul prin Deac, însă gazdele au reușit să întoarcă scorul după pauză.

Campioana României a egalat prin francezul Omrani, din penalty, dar scoțienii au marcat din nou, pentru 3-2. Același atacant Omrani a reușit să egaleze, iar în ultimele secunde de joc Țucudean a dat lovitura decisivă.

CFR Cluj s-a calificat, astfel, în play-off-ul Ligii Campionilor, iar după Celtic, Maccabi Tel Aviv și Astana, în calea spre grupele celei mai importante competiții fotbalistice din Europa le stă acum Slavia Praga.

Campioana Cehiei are un lot care s-a dovedit a fi competitiv în competițiile continentale anul trecut, când Slavia a atins faza sferturilor de finală în Liga Europa, unde a fost eliminată de câștigătoarea competiției, Chelsea Londra.

Slavia are o formație experimentată, din care fac parte jucători precum Milan Skoda sau Jaromir Zmrhal, dar și doi români: Nicolae Stanciu și Alexandru Băluță.

Primul meci cu cehii se joacă în 20 august, la Cluj, iar returul e programat opt zile mai târziu, la Praga.

Învingătoarea va juca în grupele Ligii Campionilor, unde echipele românești n-au mai ajuns din sezonul 2013-14, în timp ce pierzătoarea va evolua în grupele Ligii Europa.