Ce trebuie să știi înainte de a te întoarce la sala de fitness: Dușurile nu sunt permise!

FOTO: sifusergej/Pixabay.com
FOTO: sifusergej/Pixabay.com

Următoarea etapă de relaxare a restricțiilor impuse de autorități pentru a opri epidemia de coronavirus are loc în 15 iunie, când se vor deschide și sălile de fitness.

Accesul va fi făcut doar pe bază de rezervare, iar fiecare persoană va avea la dispoziție o suprafață de 7 metri pătrați pentru a-și duce la capăt exercițiile fizice.

De asmenea, potrivit Ministrului Sportului, Ionuț Stroe, activitățile de grup sunt și ele permise, însă în spiritul distanțării sociale, cu 10 metri pătrați alocați fiecărui participant.

Se vor face triaje epidemiologice și la intrarea în sălile de fitness, la fel ca în supermarketuri sau restaurante, prin luarea temperaturii clienților. De asemenea, masca se folosește obligatoriu la recepție, în zonele comune, până la intrarea în sală.

Reguli noi în sălile de forță: Dușurile, interzise!

Nu va fi permis accesul la dușuri, în timp ce la vestiare se va intra pe rând.

Mai mult, administratorii sălilor de forță trebuie să dezinfecteze aparatele de aer condiționat, în timp ce clienții trebuie să dezinfecteze aparatele de fitness la care lucrează.

Deschiderea sălilor de forță, amânată din motive obiective de către autorități în ultimele săptămâni, a fost anunțată ieri de președintele Klaus Iohannis.

”Măsurile restrictive pentru continuarea stării de alertă vor fi mai puține decât sunt în vigoare acum”, spunea ieri Iohannis, într-o declarație de presă susținută de la Palatul Cotroceni.

Alături de sălile de forță vor fi deschise și piscinele exterioare, mall-urile, dar și grădinițele și creșele.