Ce trebuie să știi despre un topper

Foto: Unsplash.com

Imaginează-ți că vii de la birou, după ce ai stat o zi întreagă pe scaun, că ești student și ai fost prezent fizic la un laborator practic și ai stat trei ore în picioare și vii acasă, te pui pe pat și simți cum îți intră „arcurile în oase”, salteaua fiind mult prea tare sau, dimpotrivă, extrem de laxă, moale și cu denivelări și te foiești întruna, într-un disconfort total. E un scenariu care nu-ți este total necunoscut, nu-i așa?

În acest sens, poți încerca să bei un ceai de tei sau sunătoare înainte de a încerca să dormi jumătate de oră, să închizi toate device-urile digitale și sursele de lumină, trăgând jaluzelele și draperiile, și, totodată, încercând să te detașezi de problemele de peste zi. 

S-ar putea să meargă, însă nu e neapărat o soluție. În acest sens, ridică-te de pe patul tău incomod și cumpără online un topper Dormeo, o soluție pentru obținerea garantată a confortului atunci când ai dat greș în alegerea unei saltele confortabile sau nu ai avut nicio implicație în achiziția ei. Mai ales dacă locuiești cu chirie, nu are rost să te preocupi tu să schimbi, ci poți recurge la acest „artificiu” eficient. Având în vedere că e vorba de o extensie, o poți adapta pe viitor unui alt pat, căci nu vei mai putea renunța prea ușor la un somn odihnitor. Fără doar și poate, topperul sau salteaua adițională, e posibil să nu știi exact termenul, însă să fi auzit că există un astfel de „accesoriu”, reprezintă o soluție perfectă pentru a te bucura de un plus de confort, de a avea un somn odihnitor, fără a investi bani prea mulți. 

Și dacă nu ești convins sută la sută că merită, să o luăm pe rând cu câteva explicații suplimentare, detalii de care ai nevoie pentru a trimite comanda. 

 

Din ce e făcut?

Deși adeseori e confundat cu o husă de protecție, așadar unui produs textil, topperul are în compoziție spumă de memorie, fibre elastice sau latex, cu o grosime variabilă, între 5 și 10 centimetri în medie. În plus, dacă deja te gândești „la ce program al mașinii de spălat trebuie să setez temperatura pentru a nu afecta salteaua adițională?”, răspunsul e unul simplu. Topperul este prevăzut cu o husă detașabilă, de regulă cu fermoar, pe care o poți spăla ori de câte ori este nevoie. Atenție însă, înainte de a da „Start”, citește instrucțiunile de pe eticheta produsului și evită să usuci husa în uscător. Totodată, poți fi convins că modelele disponibile au nevoie de o întreținere minimă.

 

Cum îl alegi?

Dacă te-ai lămurit până acum ce este și din ce e făcut un topper, nu ignora etapa de preinformare, pentru a  ști să-l alegi pe cel mai potrivit nevoilor tale. Important e să iei în considerare câteva criterii esențiale: fermitate, grosime, ușurință de folosire, ușurință de întreținere. Nu face rabat de la calitate, optează pentru un produs premium, pentru că e o achiziție sustenabilă, iar investiția inițială este amortizată în scurt timp.

 

Poți alege un topper pentru saltea care poate regla temperatura corporală în timpul somnului, o reală  inovație „binefăcătoare” în timpul nopților toride de vară sau al celor geroase de iarnă. În plus, starea ta fizică și emoțională, sănătatea, în general, sunt de neprețuit. Totodată, ceea ce este extraordinar, și nu e o exagerare, e că topperul este detașabil, așadar îl poți lua în noua chirie, în vacanțe, atunci când mergi la țară la bunici. În fond, ocupă loc puțin în bagaj și are efecte garantate, de ce l-ai uita acasă?

Foto: Unsplash.com

 

În concluzie, dacă nu ai condițiile necesare pentru a-ți asigura un somn odihnitor, e nevoie să faci câteva schimbări, iar cumpărarea unui topper ar trebui să devină o prioritate. 

 

Sursă foto: unsplash.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.