Ce trebuie să pui în bagaj când te internezi în spital

Foto: valelopardo / Pixabay

Dacă urmează să vă internați în spital, fie pentru un set de analize sau pentru o intervenție chirurgicală, aveți nevoie de mai multe lucruri.

În acest articol găsiți obiectele necesare în timpul unei internări în spital.

Evident, primul lucru de care aveți nevoie este să aveți haine curate. Cum veți fi înconjurat de oameni în halate medicale, unele dintre ele brodate, e de preferat să vă luați haine cât mai lejere, pijamale, tricouri, cele mai bune fiind cele din bumbac.

Nu vă veți putea lipsi de trusa obișnuită pentru igiena personală: periuța și pasta de dinți, săpun, șampon, prosoape, papuci (n.r. – de preferat papuci cu talpă care nu alunecă), deodorant și, cunoscând condițiile din instituțiile medicale românești, hârtie igienică. Nu ar prisosi nici un pachet de șervețele umede.

Cu toate că suntem convinși că nu vă veți despărți de telefonul mobil, chiar și în cazuri de forță majoră, este important să nu uitați de încărcător.

Pregătiți-vă și actele necesare internării, cum ar fi biletul de trimitere, biletul de internare, documentele personale, printre care și diferite adeverințe. Nu uitați să puneți în bagaj și rezultatele analizelor făcute înaintea internării.

Nu în ultimul rând, veți avea nevoie și de obiecte care să vă facă să uitați, din când în când, că sunteți în spital. Cărți, reviste, jocuri și chiar o tabletă pe care puteți viziona un film pot fi foarte utile în timpul unei internări.

Înainte să vă internați, vorbiți și cu medicul. Acesta vă poate face anumite recomandări. În unele cazuri este posibil să vi se ceară să aduceți anumite medicamente sau accesorii.

Nu vă încărcați bagajul cu alimente perisabile sau obiecte ușor casante, cum ar fi cele de sticlă.

Aveți grijă să aveți la voi și bani, cât și mai multe bancnote mai mici.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.