Ce spune Zelensky despre bombardamentul din Odessa, în care a murit o fetiță de 3 luni

volodimir zelensky
Volodimir Zelensky. Foto: Captură Facebook

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky le-a transmis un mesaj compatrioților săi după ce rușii au atacat Odessa cu rachete chiar cu o zi înainte de Paști.

8 oameni au murit în atac, inclusiv un bebeluș de numai 3 luni și mama sa.

„Astăzi, Rusia a lansat un alt atac cu rachete asupra Ucrainei, în Odessa. Până acum sunt 8 morți și cel puțin 18 răniți. Oameni obișnuiți, pașnici. Printre cei uciși se află și o fetiță de 3 luni. Cum amenința ea Rusia? Se pare că uciderea copiilor este doar o nouă idee națională a Federației Ruse”, a spus Zelensky.

„Am reușit să doborâm două rachete. Alte 5 rachete au lovit un oraș pașnic, inclusiv case și blocuri. Îi vom identifica pe toți cei responsabili pentru acest atac. Pe toți cei responsabili pentru teroarea rachetelor rusești. Pe toți cei care dau aceste ordine. Pe toți cei care îndeplinesc aceste ordine. Nimeni nu va putea să se ascundă”, a dat asigurări președintele ucrainean.

„Indiferent cât de mult timp ne va lua, toți acești nenorociți vor fi trași la răspundere pentru fiecare moarte pe care au cauzat-o”, a mai spus Zelensky.

El a afirmat și că, prin ceea ce a făcut până acum, statul rus a dat suficiente motive pentru a fi considerat un „stat care sponsorizează terorismul”. În ceea ce privește Armata rusă, președintele Zelensky a spus că ea poate fi considerată o „organizație teroristă”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.