Ce spune Viorica Dăncilă despre Catedrala Mântuirii Neamului

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Prezentă astăzi la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului, premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat că noul lăcaș de cult este un monument cu care ne putem mândri.

„Este un eveniment naţional – Catedrala Neamului, Catedrala României, în an centenar”, a spus Viorica Dăncilă, citată de agerpres.ro.

Ea a mai spus că ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului este o „realizare a românilor şi a României, un proiect, un monument cu care ne putem mândri”.

„Şi cred că mândria aceasta nu este a mea ca şi prim-ministru, este mândria pe care trebuie să o poarte în suflet orice român”, a completat premierul.

Viorica Dăncilă a mai declarat că la slujba de sfinţire a Catedralei a avut „un sentiment extraordinar, un sentiment de linişte şi, în acelaşi timp, un sentiment de bucurie”.

Întrebată de jurnalişti cum comentează faptul că mulţi români aşteaptă investiţii pe măsură în spitale, Dăncilă a răspuns: „Este un moment deosebit, haideţi să vorbim doar despre acest eveniment”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.