Ce spune Therea May despre posibilitatea unui nou referendum pe tema Brexit

FOTO: E. Dichtl/Pixabay.com
FOTO: E. Dichtl/Pixabay.com

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a vorbit la Conferința pe probleme de securitatea de la Munchen, despre informațiile care spuneau că ar putea exista un nou referendum pe subiectul „Brexit”.

Însă premierul May exclude această posibilitate. Întrebată dacă Marea Britanie a luat în considerare organizarea unui al doilea referendum, May a replicat că nu există cale de întoarcere după rezultatul votului din iunie 2016, potrivit Reuters.

„Părăsim UE şi nu se pune problema unui al doilea referendum, să dăm înapoi şi cred că asta e important. Oamenii din Marea Britanie consideră că dacă luăm o decizie guvernele nu trebuie să dea înapoi şi să spună nu, aţi înţeles greşit”, a spus ea.

În ultimele luni, tot mai mulţi oficiali de la Bruxelles au afirmat că UE este încă deschisă la posibilitatea ca Marea Britanie să se răzgândească privind Brexit-ul.

În plus, Theresa May a fost presată de membrii Partidului Conservator să ofere mai multă claritate asupra dorinţelor Marii Britanii privind acordul pentru Brexit, altfel va risca un vot de neîncredere din partea membrilor propriului partid.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.