Ce spune Tăriceanu despre formarea unei noi majorități, fără PSD

călin popescu tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu FOTO: guv.ro

După ce s-a dat votul pe moțiunea cu privire la căderea guvernului Grindeanu, șefii partidelor din opoziție au susținut că PSD și ALDE nu mai au o majoritate și că nu și-ar fi atins scopul fără parlamentarii din grupul minorităților.

Atât liderii PNL, cât și cei ai USR, și-au arătat intenția de a susține un nou guvern, însă fără PSD. Liderul PNL, Ludovic Orban, s-a arătat dispus să negocieze și cu ALDE, partid fără de care nu s-ar putea face o majoritate în parlament.

Însă, într-o intervenție telefonică la un post de televiziune, Călin Popescu Tăriceanu a exclus posibilitatea unei noi alianțe, fără PSD.

„Nu se pune problema unei discuții dintre ALDE și PNL, pentru că noi suntem într-o coaliție politică cu PSD-ul și aici vreau să fiu clar și să nu există niciun echivoc: nu avem intenția să discutăm cu nimeni altcineva despre formarea unei alte majorități”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

PSD și ALDE lucrează deja la lista viitorului cabinet, potrivit unor surse din interiorul coaliției. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că are deja patru variante de premier și că urmează să se consulte cu ceilalți șefi din partid.

„Să fie un om corect, un om responsabil, un om care să nu fie aventurier. Un om cinstit și un om cu viziune”, a precizat Liviu Dragnea.

Printre cei care se află pe lista scurtă a PSD pentru propunerea de premier s-ar afla europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă, președintele organizației de femei a social-democraților, Mihai Fifor, președintele Consiliului Național al PSD și liderul senatorilor PSD, Florin Georgescu, viceguvernator BNR și Carmen Dan, ministru demisionar al Internelor.

De asemenea, se vorbește despre faptul că unii dintre miniștrii demisionari ar putea putea apărea în viitorul guvern. Este vorba despre Carmen Dan, de la Interne, Olguța Vasilescu, de la Muncă, Mihai Tudose, de la Economie, Marius Dunca, de la Ministerul Tineretului și Sportului, Ana Birchall, de la Afaceri Europene și ministrul Dezvoltării și Administrației, Sevil Shhaideh.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.