Ce spune SRI despre așa-zisa tentativă de asasinat a lui Dragnea

Liviu Drangea
Liviu Drangea

Șeful SRI, Eduard Hellvig, a declarat în Comisia de Control de la Parlament că instituția pe care o conduce nu deține informații că cineva ar fi pus la cale o tentativă de asasinat a lui Liviu Dragnea.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat într-o emisiune de la Antena 3 că anul trecut în aprilie s-a încercat asasinarea sa.

„S-a încercat asasinarea mea. Am avut o tentativă anul trecut. În aprilie. Au venit patru străini, au fost cazaţi la Athenee Palace, din ce mi s-a spus. Au stat trei săptămâni aici.

Am scăpat. Au ajuns în preajma mea. Asta nu înseamnă că mi-am luat pază sau că o să-mi iau. Suntem într-un stat parţial mafiot. Statul paralel este o mafie”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă se gândește la cineva din străinătate, adică la Soros, Dragnea a spus: „Nu mă gândesc la Soros, el se gândeşte la mine. Dar nu ştiu dacă aici era treaba asta”.

Procurorul şef al DIICOT, Felix Bănilă, a declarat, la RFI, că nu a existat la DIICOT nicio sesizare în legătură cu o presupusă tentativă de asasinat la adresa preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

„Vă pot spune, din ce am verificat până acum, că nu am avut (…). Se pare că nu am avut nicio sesizare în sensul acesta. La prima vedere, vă pot spune că nu am avut aşa ceva şi v-aş recomanda să vă interesaţi şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că omorul nu e de competenţa noastră.

Omorul ar fi de competenţa noastră doar în condiţiile în care e comis de un grup infracţional organizat (…) Or, din ceea ce a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor la acel interviu, nu a oferit suficiente elemente pentru a caracteriza grupul celor patru la care se referea ca fiind unul structurat, organizat, în sensul prevăzut de Codul Penal.

Plus că dânsul a mai făcut o afirmaţie în sensul că s-a cercetat această faptă. N-a spus altceva. A fost o chestie extrem de …vagă”, a spus Bănilă la RFI.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.