Ce spune Rusia despre rezultatele alegerilor din Republica Moldova

FOTO: Grigorijkalyuzhnyj/Pixabay.com

FOTO: Grigorijkalyuzhnyj/Pixabay.com

Rusia spune că alegerile din Republica Moldova nu au fost libere, iar rezultatele arată o creștere „greu de explicat”a numărului voturi în favoarea președintei Maia Sandu și a Uniunii Europene, este declarația purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, însă fără a aduce vreo probă, potrivit agențiilor de presă Reuters și AFP.

După ce s-au numărat 99,32% din voturi, diferența depășește 10 mii de voturi, în favoarea celor care susțin modificarea Constituției.

Astfel, până la această oră s-au numărat 1.479.735 de voturi, dintre care 745.333  (50,38%) au fost în favoarea integrării în UE, iar 734.402 au fost împotrivă (49,63%).

În privința votului pentru președinția Republicii Moldova, după numărarea a 99,28% din voturi, conduce Maia Sandu (42,31%), urmată de Alexandr Stoianoglo (26,09%) și Renato Usatîi (13,77%).

Maia Sandu a declarat că sunt dovezi care indică „fraude fără precedent” la alegerile prezidențiale și la referendumul privind aderarea țării la UE.

„Avem probe și informații precum că ținta grupării criminale a fost să cumpere 300 mii de voturi. Dimensiunea fraudei este fără precedent. Scopul a fost compromiterea unui exercițiu democratic. Scopul lor a fost să inducă frică și panică în societate. Nu vom renunța să apărăm libertatea și democrația. Așteptăm rezultatele finale și vom reveni cu decizii”, a declarat Maia Sandu.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version