Ce spune Raed Arafat despre introducerea carantinei în București

raed arafat

Foto: Facebook

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat sâmbătă că în ședința autorităților care va avea loc duminică, la nivelul Bucureștiului, nu se va lua în discuție plasarea în carantină a capitalei.

În București, rata de incidență a cazurilor de COVID-19 este de 4,85 la mia de locuitori.

”Mâine va fi o ședință la Prefectura București, dar este pe prelungirea măsurilor actuale, nu pe carantină, ca să clarificăm situația. La acest moment nu s-a pus în discuție carantinarea Bucureștiului. Ilfovul a venit cu carantinarea mai multor localități (…) Iar mâine Bucureștiul urmează să aibă ședință pentru prelungirea măsurilor care sunt implementate de 14 zile și care vor fi prelungite”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat potrivit stirileprotv.ro.

Mai multe localități din județul Ilfov, deci din jurul capitalei, sunt deja în carantină, după ce incidența cazurilor de COVID-19 a depășit aici 6 la mia de locuitori. Este vorba despre Berceni, Bragadiru, Brănești, Clinceni, Chiajna, Cornetu, Dobroești și Otopeni.

Daniel Zamfir, prefectul județului Ilfov, a declarat astăzi la postul de televiziune Digi24 că alte 4 localități din Ilfov vor intra în carantină pentru o perioadă de 14 zile: Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari, relatează hotnews.ro.

În județul Ilfov, rata de incidență a cazurilor de COVID-19 este de 6,36 la mia de locuitori.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version