Ce spune Ponta despre propunerea de a prelua Ministerul Justiției

Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Zilele trecute, în presă au apărut informații despre o întâlnire dintre primul ministru Sorin Grindeanu și Victor Ponta. S-a vechiculat faptul că Ponta ar fi primit propunerea de a prelua Ministerul Justiției.

Fostul șef al PSD a spus că nu-l interesează această funcție. „Am spus că nu mă mai interesează și nu mai răspund la toate prostiile și bârfele „din piață”, dar pentru că oameni serioși m-au întrebat azi trebuie să precizez: nu mi-a propus nimeni să fiu Ministrul Justiției și nu îmi doresc absolut deloc așa ceva! Clar?”, a precizat Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Și liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu crede că „Victor vrea așa ceva”. „Dar eu am spus-o mai demult: Victor poate să ocupe orice poziție în orice Guvern din România. (…) Aici uncuvânt important îl are primul ministru. Eu nu sunt prim ministru, știți foarte bine. I-am spus primului ministru că aștept niște propuneri”.

În aceeași postare pe Facebook, Victor Ponta a criticat decizia lui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe tema corupției.

„Mă bucur că nu sunt chiar singurul „nebun” care nu a votat și nu susține această poveste inutilă și grotească cu referendumuri ale Președintelui contra PSD!

Dar sunt foarte îngrijorat pentru România – în timp ce singurele noastre subiecte sunt: dosare, cătușe, proteste, referendumuri nimeni nu mai dă doi bani pe: economie, fonduri europene, investiții, sănătate, educație, politica externă ți regională!!!

Și o să vedeți foarte curând care este prețul pe care îl plătim toți! Atâta plăcere sinucigașă nu am văzut la alt popor!”, a spus Victor Ponta pe Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.