Ce spune poliția despre „ambulanța neagră care fură copii”

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

O scriitoare a fost agresată în zona Gării de Nord din Capitală, pentru că se afla într-o mașină pe care scria „Ambulanța pentru literatură”. Atacatorii au presupus că este vorba despre așa-zisa „ambulanță care fură copii”.

Doina Popescu-Brăila, femeia agresată, se află într-o campanie de promovare a literaturii, iar mașina o folosește într-un tur prin țară.

Poliția Română a transmis un mesaj cu privire la psihoza legată de „ambulanța neagră”.

„Nu e neagră, e albă, și nu fură copii, aduce cultura în comunitate … este o simplă ambulanță casată, folosită într-un proiect cultural.

MIT: O ambulanță neagră se plimbă prin oraș și răpește copii pentru a le lua organele.

ADEVĂR: În România nu au fost înregistrate astfel de cazuri.

Emoția și rațiunea ne ghidează comportamentul, iar o decizie emoțională este bine să fie trecută prin filtrul rațiunii, chiar și „la cald”.

Dacă ai văzut ceva care ți se pare suspect, sună la numărul 112, venim imediat și clarificăm situația. Ne poți sprijini prin furnizarea cât mai multor informații care vor fi transmise în timp real, din dispecerat, colegilor care vin la sesizarea pe care ai făcut-o.

Te rugăm să nu distribui pe rețelele de socializare mesaje false. Acestea nu fac altceva decât să creeze o stare de panică nejustificată pentru orice părinte care își dorește tot ce-i mai bun pentru copilul său”, transmite Poliția.

Psihoza ambulanței negre a început în urmă cu doi ani pe rețelele de socializare.

Și mai mare isterie a început după ce a fost postată pe Facebook o imagine cu o ambulanță închisă la culoare, care de fapt îi aparține Centrului Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu și Medicină Preventivă București.

„În primul rând că ambulanța este albastră, nu neagră. Este inscripționată și se află în parcul nostru auto. Se află în legătură cu SMURD și Serviciul de Ambulanță și poate interveni în caz de calamități. Avem 20 de ambulanțe în flotă, dintre care două sunt închise la culoare.

Sunt acelea care s-au aflat și în escorta demnitarilor, iar cea cu indicativul 005 a fost în coloana președinților de stat. Acum, îi deservesc pe cei 85.000 de pacienți pe care-i avem. În seara când a fost pozată în Drumul Taberei, ambulanța se afla la un caz, o persoană arsă pe picioare. Medicul era sus, iar șoferul aștepta în mașină. Era ora 20.30”, a declarat, pentru Click!, Șerban Rădulescu directorul centrului.

FOTO: Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.