Ce spune Patriarhia despre organizarea unui centru de vaccinare în Catedrala Mânturii Neamului

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Foto: Basilica.ro
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Foto: Basilica.ro

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a spus, referindu-se la propunerea deputatului USR PLUS, Emanuel Ungureanu, de a organiza un centru de vaccinare în Catedrala Mântuirii Neamului, că „uneori, fiecare dintre noi spune, și enormități”.

„Uneori, fiecare dintre noi spunem şi enormităţi. Mă includ şi eu aici. Propunerea despre care e vorba acum cred că frizează aşa ceva, pentru că există mai multe motive care nu converg în niciun fel la o astfel de propunere – transformarea unei catedrale aflată în plin şantier. Imaginaţi-vă un spaţiu în care se lucrează, în care nu există niciun fel condiţii care să permită amenajarea unui astfel de spaţiu într-un centru de vaccinare”, a declarat, luni seară, la B 1 TV, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Acesta susţine că „unele persoane n-au observat încă implicarea Bisericii şi doar transformarea acestor spaţii liturgice în centre de vaccinare ar putea aduce o satisfacţie”.

„Nu vreau să polemizez cu nimeni, dar vreau să amintesc implicarea Bisericii în zona sanitară anul trecut – implicare tradusă într-un cuantum de peste cinci milioane de euro în zona sanitară şi filantropică şi implicarea Bisericii acum, alături de alte culte religioase, într-un act de informare onestă a credincioşilor cu privire la o discuţie pe care ei trebuie să o poarte cu medicii lor pentru a afla dacă există sau nu beneficii ale vacinării”, a mai declarat Bănescu.

Acesta a explicat că „biserica nu e o instituţie militarizată” în care cineva dă ordine pe care toată lumea le execută.

„Biserica e compusă din oameni liberi care înţeleg cu nuanţe, dar avem o temă oficială comună asupra căreia trebuie cu toţii să reflectăm – ieşirea din pandemie”, a mai declarat Vasile Bănescu.

Emanuel Ungureanu a declarat ieri, în calitate de membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, că Biserica ar trebui să fie mai implicată în campania de vaccinare și a cerut organizarea unui centru de vaccinare în Catedrala Mântuirii Neamului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.