Ce spune Papa Francisc despre posibilitatea unui nou Război Mondial

Papa Francisc. Foto: Wikimedia Commons

Papa Francisc, liderul Bisericii Catolice, a făcut apel la dialog și reținere, în cazul situației provocate de uciderea unui important general iranian de către Statele Unite.

″În multe regiuni ale lumii există o atmosferă groaznică de tensiune”, a spus Papa Francisc în timpul rugăciunii Angelus de la Vatican.

Suveranul Pontif a continuat: “Războiul nu aduce decât moarte şi distrugere. Invit toate părţile să păstreze aprinsă flacăra dialogului şi a autocontrolului şi să prevină ostilităţile”.

Între timp, pe unul dintre cele mai sfinte locuri de rugăciune ale iranienilor, moscheea Jamkaran, a fost arborat ”steagul roșu al răzbunării”.

Steagul este un apel la răzbunare pentru moartea generalului Soleimani, ale cărui rămășițe au ajuns azi la Teheran, unde sute de mii de oameni au ieșit din nou în stradă.

Tensiunile dintre cele două țări sunt într-o fază de escaladare, ambele tabere amenințând că vor lovi în perioada imediat următoare.

Dacă iranienii au spus că vor ataca obiective americane și israeliene, președintele Donald Trump a spus că orice act de agresiune va fi pedepsit prin atacarea a 52 de ținte pe teritoriul Iranului.

Generalul iranian Qasem Soleimani se afla pe lista neagră a teroriștilor sancționați de Consiliul European, potrivit Jurnalului Oficial al Uniunii Europene publicat în 9 august 2019.

Alături de Soleimani se regăseau numele altor 14 persoane, cele mai multe dintre acestea născute în Iran.
Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.